Mi van akkor ha nem indul be a tej? Nemsokára szülök és nagyon aggódom ezen.
èn kiváncsi lennék majd ha megszültél rá pár hétre mi történt. Nekem sem volt tejem az elsönél és kiváncsi vagyok mi lesz a másodiknál.
nekem még a 4-ik napon sem volt semmi, majd kaptam homeos bogyót de csak attólmvolt míg szedtem azt aztán semmi.
szóval megírnád mjad hogy mi volt? egyébként az a tapasztalatom hogy második gyerekes anyukáknak már jobban szokott beindulni.
Én is ezen paráztam. Később indult be, a szülés utáni negyedik napon, fogyott is a pici sokat (100 g-al kevesebb volt mikor hazahoztuk, mint mikor született), de hál'Istennek van elég tejci és remélem, hogy lesz is még egy darabig.
Most vagyunk 10 hetesek.
Figyelj ide!!Első és legfontosabb dolog, h ezt a gondolatot hesegesd el. Ne is merüljön fel benned a kérdés, mi lesz ,ha nem lesz tejem? Mondogasd magadnak , h igenis most lesz sok tejcsi és nem kell tápszer. Hidd el, ha pozítívan gondolkozol, akkor nem lehet gond. Nagyon sok minden fejben dől el. A stressz egyébként is gátolja a tejtermelést, tehát, ha benned folyton az motoszkál, h nem lesz tejed, akkor tényleg nem lesz tejed.
nagyon fontos, h sok folyadékot igyál és gyakran tedd mellre a babádat, már akkor is amikor még nincs tej. Mert ha nem éri inger a melledet, akkor nem is tud beindulni a termelődés. Igyál legalább 3-4 bögre édeskömény teát, nekem az is nagyon sokat segített, és emelett még persze más folyadékot is. Homeós szereket is kipróbálhatsz, urtica urens, ricinus communis és lac caninum.
Amivel még fokozni tudod, az a fejés. De azt minden szopi után éjjel -nappal. Hidd el ha ezeket végig csinálod lesz tejed. Tapasztalatból mondom, miután hazajöttünk a kórházból elment a tejem, nem volt szinte semmi, kb. 10 milit tudtam lefejni, holott előtte a kórházban napi 7-8 decit fejtem,de az idegesség hatására elment a tej. Homeós szerek segítségével, kb. 1 hét alatt lett annyi, h már pluszba is tudtam fejni és 5 hós koráig anyatej adó lettem. Végül 15 hóig szoptattam. Ne add fel az első bukkanónál és hidd el sikerülni fog, ha bízol magadban. Kívánok könnyű szülést és hosszú szoptatást!!védőnő
első teendő! elkergetni az ilyen gondolatokat. gondolj arra, hogy ha régen nem tudtak volna szoptatni, kihalt volna az emberiség. ma meg mennyivel jobb, ha gond van, van egy csomó szer, információ, amik segíthetik a szoptatást. ha nem sikerülne, akkor meg van tápszer, nem fog éhezni.
nálam is csak 4.napon indult be a tej, amikor hazaértem, szegény abbám fél kg-t fogyott addig! de nem adtam fel, aztán ugyanilyen sebesen el is kezdett hízni. fél évig csak anyatejes volt, 1 évig szopizott.
addig olvass sokat a szoptatásról!
www.lll.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!