Lehet belole baj? Het honapsan all.

Mászott már? Az nagyon fontos! Kérdezz meg szakembert, mert hiába áll magától ez akkor is nagyon korán van!
Kisfiammal egyidős 2,5 éves kisfiú is nagyon korán akart állni és kérték az anyukát, hogy először a mászásra vegye rá, mert a gerince még nem készült fel az állásra.
Ülhet később, mint ahogy mászott vagy állt, de először másznia kéne!
Legalább az ortopéd dokit kérdezd meg vagy a gyerekorvost, mert Ő még ért is hozzá!
Ha nem akarsz karika lábú gyereket, akkor ne engedd hogy álljon!

Még utolsó vagyok:
Persze hogy ügyes, de mindennek megvan a sorrendje és ez nem véletlen. Én 9 hósan indultam el és baromi ronda gerinc ferdülésem van! Pl 3-4 éves korig nem lovagolhat egy kisgyerek vagy csak nagyon keveset, mert elgörbül a lába!
Többi anyukának üzenem, hogy senkinek nem akarom a kedvét elvenni, de nem egy kaptafára készült a gyerekek gerince!
Lehet, hogy ami az egyiknek árt, az a másiknak nem!

Pont ma beszélgettem erről a gyógytornászunkkal.
Mondta, hogy nyilván lefogni nem lehet a gyereket, de nem tesz jót. Ismerősöm babája kapcsán került ez szóba, ő 6 hónaposan állt fel.
Korai még, nem elég fejlett hozzá a kis izomzatuk. És nem, nem 1-2 évesen okozhat gondot, hanem 10-12 évesen.
De mondom, azt is hozzátette a gyógytornász, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni, mert nem kötözheted le a babát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!