Az jó, ha egy kéthetes baba csak 4 óránként szopik?
Hm, szerintem babafüggő leginkább, hogy mi a jó neki. Igen, elvileg a gyakori szopás serkenti a tejtermelést, és ha nem éri elég inger a melleket, akkor ez apadást okozhat. D ez is függ az egyéntől. Én is féltem, mert a fiam (második baba) újszülöttt korában éjjel-nappal 3 óránként evett(és soha nem cumizott életében 1 percet sem), aztán 2.5-3 hós korában átállt a napközben 4 óránkénti szopásra és éjjel is csak 1x evett már . De akkora mennyiségeket szopott, hogy elképesztő! A tejem sem csökkent és két évesen úgy kellett elválasztani őt és elapasztani a tejet.
Bezzeg a lányom 3 hós koráig éjjel-nappal másfél óránként szopott, 4 hós korától mégis tápszerpótlás kellet ls 5.5 hós korában meg végleg elapadt a tejem.
Babafüggő.
1.babám 2 óránként cicizett nappal, éjjel nem, 24 óra alatt kb 8 alkalommal.
2. babám viszont 24 óra alatt 5 alkalommal. Ő ilyen volt. Nem dugtam cumit egyik gyerekem szájába sem.
A tejem sem apadt el.
Nyilván akinek kevesebb a teje, annak ez nem jó megoldás, de ha a gyerek nem kéri a cicit, akkor amúgy sem tud mit tenni.
2.babámat ha előbb akartam megszoptatni mint 4 óra, akkor ordított, ha meglátta a cicit. Ő csak akkor akart cicit, ha tényleg éhes volt. 1.babámat bármikor rá tudtam volna tenni.
Az én kislányom már az elejétől 4 óránként evett.
Próbáltuk a 3 óránkénti etetést - védőnő tanácsára - , de nálunk nem vált be.
Cumit is kapott, semmi gond nem lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!