Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az jó, ha egy kéthetes baba...

Az jó, ha egy kéthetes baba csak 4 óránként szopik?

Figyelt kérdés
Ismerősöm kisbabája két hetesen csak 4 óránként szopik, ami szerintem csak 5 alkalom naponta. Éjjel alszik a baba, nem ébred fel. De ha nappal evés után két órával nyöszörög, akkor játszócumit kap, nem cicit. Nem fog így csökkenni az ismerősöm teje idővel? Nekem anno egy tanácsadónő azt mondta, hogy a háromóránkénti szoptatást nem jó, mert a prolaktin szint csökken. De ez már nem is három, hanem négy óra amit az ismerősöm csinál. És nekem a játszócumira is azt mondták, hogy a szoptatás ellensége. Hozzáteszem, hogy nehezen szoptattam, nekem idővel tápszert is kapott a babám. Csak érdekel, hogy akkor ezek szerint aki "jól szoptat" annak simán mehet ez így is mint az ismerősömnek?
2011. szept. 23. 23:16
 1/6 anonim ***** válasza:
az enyémek 2-3 hetesen már 8 órát aludtak éjszaka (és én is) nappal kb 4 óránként ettek. 3 gyereket szoptattam 1-1 évig
2011. szept. 23. 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Hm, szerintem babafüggő leginkább, hogy mi a jó neki. Igen, elvileg a gyakori szopás serkenti a tejtermelést, és ha nem éri elég inger a melleket, akkor ez apadást okozhat. D ez is függ az egyéntől. Én is féltem, mert a fiam (második baba) újszülöttt korában éjjel-nappal 3 óránként evett(és soha nem cumizott életében 1 percet sem), aztán 2.5-3 hós korában átállt a napközben 4 óránkénti szopásra és éjjel is csak 1x evett már . De akkora mennyiségeket szopott, hogy elképesztő! A tejem sem csökkent és két évesen úgy kellett elválasztani őt és elapasztani a tejet.

Bezzeg a lányom 3 hós koráig éjjel-nappal másfél óránként szopott, 4 hós korától mégis tápszerpótlás kellet ls 5.5 hós korában meg végleg elapadt a tejem.

2011. szept. 23. 23:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez nagyon érdekes amit írsz, mert az én lányom is ezt a nyammogást csinálta, állandóan szopizni akart, de mégse szívott rendesen, viszont aludni meg nagyon szeretett rajta. Nekem is kevés lett idővel a tejem.
2011. szept. 24. 00:12
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
Igen, a mellen cumizást nem szabad hagyni.
2011. szept. 24. 00:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Babafüggő.

1.babám 2 óránként cicizett nappal, éjjel nem, 24 óra alatt kb 8 alkalommal.

2. babám viszont 24 óra alatt 5 alkalommal. Ő ilyen volt. Nem dugtam cumit egyik gyerekem szájába sem.

A tejem sem apadt el.

Nyilván akinek kevesebb a teje, annak ez nem jó megoldás, de ha a gyerek nem kéri a cicit, akkor amúgy sem tud mit tenni.

2.babámat ha előbb akartam megszoptatni mint 4 óra, akkor ordított, ha meglátta a cicit. Ő csak akkor akart cicit, ha tényleg éhes volt. 1.babámat bármikor rá tudtam volna tenni.

2011. szept. 24. 07:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én kislányom már az elejétől 4 óránként evett.

Próbáltuk a 3 óránkénti etetést - védőnő tanácsára - , de nálunk nem vált be.

Cumit is kapott, semmi gond nem lett belőle.

2011. szept. 25. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!