Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi baja lehet a 2 hetes...

Mi baja lehet a 2 hetes babámnak? Nem elég neki a tejem, nem lakik jól?

Figyelt kérdés
Már épp kezdtünk beállni napközben a 3 óránkénti evésre, éjszaka pedig mindig volt egy periódus, amikor csak 4-5 órával a szopi után ébredt. Most viszont 1,5-2 óránként éhes napközben, és max 3 órát alszik éjszaka. A szoptatások között szinte sose alszik el napközben, ami nem lenne baj, de folyamatosan és vígasztalhatatlanul sír. Ha mellre rakom, kapkod, jár keze-lába, csavargatja a fejét, szájában a mellbimbómmal és húzogatja. Utána meg szinte sose bír büfizni... Pedig a tejem biztos elég, mert utána tudok még fejni belőle. Ma 2 hetes, kedden voltunk védőnőnél, akkor 3200gr születési súlyról 3400 volt. Mit csináljak? Tegyem mellre óránként ha kéri? Vagy hagyjam sírni?? Nem akarom hogy attól fájjon a pocija hogy túl gyakran eszik, és nincs ideje megemészteni. Tanácstalan és hulla fáradt vagyok... segítsetek :(
2009. ápr. 24. 11:46
 1/9 A kérdező kommentje:
hja, és szinte minden szopi után berottyant, elég szép adagot... szép sárgát, szóval ezzel elvileg nincs baj, csak az aggaszt hogy ennyiszer.
2009. ápr. 24. 11:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én babám is csak 6 hetes, így nincs nagy tapasztalatom, de a fiam akkor csinál ilyeneket, ha nem jön a tej. Nincs, vagy nehezen tudja kiszívni. Ha viszont szoptatás közben pukizik, vagy kakil, s akkor nyöszörög, rúgkapál, húzogatja a mellbimbót, akkor lehet, hogy nem a kajával van a baj, hanem a széllel. Ezeket próbáld megfigyelni! A gyarapodása jó, szerintem lehet elég tejed. Sírni ne hagyd, attól nem oldódik meg a helyzet, csak lesz egy nyugtalan kisbabád. A büfizést könnyíti az Infacol, nekünk bejött.

Én esetleg felvenném a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval, nagyon kedvesek. www.lll.hu, vagy www.szoptatasert.hu

2009. ápr. 24. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképpen annyiszor tedd mellre, ahányszor igényli, hidd el, anyatejes babát nem tudsz túletetni, max. zöldesebb lesz a széklete. mindíg próbáld kaja közben is büfiztetni, vagy ha az nem megy, tornáztasd a kis lábát. Ngy valószínűség szerint azért feszeng kaja közben, mert büfiznie kéne. Hidd el, hamarosan beáll majd a napirendje, de még csak 2 hetes, még nagyon igényli a közelségedet. Próbáld meg éjszaka magad mellett hagyni szopi után. Nálunk ez jött be, kb a fiam 6 hetes koráig éjjel ott maradt közöttünk, és így hajlandó volt aludni. Majd szépen visszaszoktattam a kiságyába, és ma már csak ott hajlandó aludni.

Türelem!

2009. ápr. 24. 11:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Az tök jó, ha minden étkezés után kakil egyet, tök normális.
2009. ápr. 24. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hasfájás:( (gripe water,infacol,espumisan csepp-lehet,hogy nem pontosan írtam le őket) ezek van hogy segítenek, próbáld ki! De sajnos a legtöbb esetben nem marad más,mint az egész napos hordozgatás,és türelem-3hónapos korra elmúlik... Kitartás
2009. ápr. 24. 11:59
 6/9 A kérdező kommentje:
az éjszakákkal nincs gond, olyankor az esetek többségében szépen elalszik szopi után az ágyában, és egyébként se szeretném a mi ágyunkba szoktatni... de napközben nagyon rossz, egyszerűen nem tudom miért sír közvetlenül szoptatás után is... idáig azért szopi után megnyugodott :(
2009. ápr. 24. 12:04
 7/9 anonim ***** válasza:
hascsikarás lesz. Gripe watert csak 1 hónapos kortól adhatsz, a többi fent említettet már most is.
2009. ápr. 24. 12:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia.

az én kisfiammal pont ugyanez a helyzet,ahogy leírtad,hogy mit csinál mellre téve.

nekem is sír szopizások után és csak akkor tud megnyugodni,amikor egy kis pótlást kap- lefejt tejcsit vagy néha tápszert,ha nincs lefejve -

biztos ,hogy elég a tejed,nekem is elég,ha tudsz lefejni.

az viszont lehet,hogy nem szopizza ki rendesen,nem bírja ,vagy kicsit lustácska.

én is tanácstalan vagyok,hogy ilyenkor mi lenne a megoldás.nem egyszerü mindig fejni neki,és addig hallgatni a sírását.

2009. ápr. 24. 19:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát mára zöldes lett a kaki, ami ha jól tudom vagy az éhezés vagy a túl sok evés jele... éhezni sztem tuti nem éhezik ha óránként eszik délelőtt... mindenesetre ma kölcsönöztünk egy babmérleget... meglátjuk...
2009. ápr. 25. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!