Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért fáj még mindig a szoptatás?

Miért fáj még mindig a szoptatás?

Figyelt kérdés
1 hónapja volt mellgyulladásom,de még mindig ég,szúr fáj az a cicim.Nem is termelődik benne annyi tej,és nem is örül ki mindig.De még mindig nagyon fáj akkor is ha szopizik, utána,sőt még 3 óra múlva is.Mit tehetnék,van ötletetek?
2009. ápr. 22. 10:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Keress egy megbízható, hivatásos fejőnénit, ő majd átmasszírozza a melled, hogy jó legyen. Két barátnőmnek is segített, mindkettőnek nagyon fájdalmas volt a szoptatás előtte, az egyiknek mellgyulladása is volt.
2009. ápr. 22. 10:45
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi.Vidéken lakom,hogy lehet keresni ilyen fejőnőt?
2009. ápr. 22. 10:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg esetleg a védőnődet, vagy ismerősöket, rokonokat. A barátnőim is így találtak. Nekem is egy ismerősöm mondta mikor megszültem, hogy van fejőnő ismerőse, ha kell, megadja a számát. Szerencsére nekem nem volt rá szükségem.
2009. ápr. 22. 11:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Erősen arra tippelek, hogy nem teszed jól mellre, ezért fájhat még mindig.

Ezen az oldalon kaphatsz segítséget mind a helyes mellre helyezésről, mind a fejésről: [link]

Már csak azért is gyanús, mert a tejed mennyiségére is panaszkodsz, márpedig ha igyekszel mindig megszoptatni amikor éhes, akkor azért nem gyarapodik a tejed, (s talán marad éhes a babócád?), mert nem jó pozícióban van.

Próbáld ki!

2009. ápr. 22. 11:22
 5/9 A kérdező kommentje:
a babócám már 4 hónapos és mindig fekve szoptattam és igy szoptatom most is.A másik mellembe rengeteg tej van, csak ebbe nincs amibe a gyulladás volt.A védőnő azt mondta,hogy ilyen súlyos esetbe el is szokott apadni a tej.és hála van azért annyi tejci,hogy nemmarad éhes a babám,azt nem is hagynám.
2009. ápr. 22. 12:34
 6/9 A kérdező kommentje:
próbáltam más pozícióba is,sajna mindenhogy fáj.Eddig nem fájt,csak a gyulladás óta.
2009. ápr. 22. 12:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is a www.lll.hu szaktanácsadóit ajánlom, nagyon jók és rendesek. Nekem irtó sokat segítettek. Lehet e-mailen, telefonon és személyesen is konzultálni velük.
2009. ápr. 22. 13:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Itt az anyatej gyűjtőben van fejőgép, és akinek kell segítenek a fejésben. Ha ezt ajánlják fel, ne engedd! Olyan erős, és fájdalmas, hogy még egy egészséges mell is ödémát kap tőle. Hát még egy olyan ami eleve fáj. nem tudom hol laksz, de ahol szültél nincs lehetőséged arra, hogy a szülésznő segítsen neked? Nekem a kórházban ahogy indult a tej, rögtön becsomósodott a mellem és olyan volt mint a kőszikla. Rettenetesen fájt, a szülésznő kimaszírozta a csomókat kétszer is, utána már tudtam sima mellszívóval üríteni. Azóta nincs vele semmi gondom, 8 hósak vagyunk és még mindig szoptatok.
2009. ápr. 23. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt mellgyulladasom, szoval tudom, hogy milyen fajdalmas ilyenkor a szoptatas. Valoszinuleg neked meg mindig be van gyulladva egy helyen, vagy el van dugulva egy tejcsatorna. Mindenkeppen ki kellene masszirozni es teljesen kifejni belole a tejet. Jol irtak az elottem szolok. Mindenkeppen beszelj a vedonovel, biztosan tud tanacsot adni, ha van fejono, vagy szuleszno, aki ebben segithet. Ha sikerul kimasszirozni, utana mar egyaltalan nem faj a szoptatas. De az nagyon jo, hogy a fajdalom ellenere is szoptatod a babadat.
2009. ápr. 23. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!