Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gyerekem 5 éves, és még...

Gyerekem 5 éves, és még szoptatom. Többen is le akarnak beszélni erről. Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2011. szept. 8. 20:57
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
33%
kamu
2011. szept. 8. 21:14
 12/66 A kérdező kommentje:

Te honnan veszed, hogy az óvoda kötelező? Akkor miért nem vesznek fel egy csomó gyereket, ha kötelező?

Mi nagyon sokat utazunk, 3-3 hónapokat töltünk egy országban, a férjem munkája miatt. Így hogyan járjon óvodába a gyerek, meg tudnád mondani?

Vagy esetleg tilos utazgatni, huzamosabb ideig külföldön tartózkodni gyerekkel?

A védőnp nem szól semmti, egyrészt mert a tavaly láttam utoljára, másrészt semmi köze ahhoz, hogy szoptatok-e, vagy sem.

2011. szept. 8. 21:15
 13/66 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok más anyukák véleményére, akik az oldal anonimitása miatt meg merik mondani a véleményüket (akár pozitív, akár negatív), ellentétben az ismerőseimmel, akik nem.
2011. szept. 8. 21:16
 14/66 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ezzel nem teszel jót neki.Nővérem 2 éves koráig szoptatta a lányát és már ez is soknak számított.5 évesen rég nem kéne szopnia.Álljatok vele le minél előbb.Az anyatej kisbabának való nem nagy 5 éves gyereknek.
2011. szept. 8. 21:21
 15/66 anonim ***** válasza:
42%

Onnan veszi, hogy törvény írja elő 5 éves kortól. Tényleg nem mondta senki? Nehezen hiszem. Még ha sokat jártok külföldre, azért a gyerekedről kell tudnia legalább egy védőnőnek.

És tudod a törvény nem ismerete nem mentesít...

2011. szept. 8. 21:21
 16/66 anonim ***** válasza:
50%
Én már bocsánat,de nagyon gusztustalannak tartom! Szerintem abnormális! DE EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM! Ha neked/nektek megfelel akkor hajrá.
2011. szept. 8. 21:22
 17/66 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó vagyok. Én sem jártam óvodába,mert volt aki velem legyen,de 5évesen mennem kellett nagycsoportba!
2011. szept. 8. 21:24
 18/66 A kérdező kommentje:

A gyerekemről tud a védőnő, mint már korábban is írtam.

Ne gondoljátok, hogy nomád körülmények között élünk, a törvény elől bújkálva.

Kedves válaszoló, meg tudod mondani pontosan, hogy melyik törvény írja elő, hogy kivétel nélkül minden gyereknek óvodávba kell jérnia 5 éves kortól? Kérlek írd le nekem a számát, megkeresem a jogtárban. Úgy táom, hogy te nagyon jól ismered.

2011. szept. 8. 21:26
 19/66 anonim ***** válasza:
68%

Nem rég olvastam egy pszichológus véleményét:

A helyesen táplált gyerek 1-1,5 évesen elválasztja magát,mert már nincs szüksége az anyatejre. Aki továbbszoptatja,ott sem a gyerek igényli az anyatejet,hanem az anya képtelen megválni a gyermek szoros testi közelségétől.

Tavaly pedig egy holland kutatásról olvastam. Vizsgálták azoknak az anyatejét,akik 1 éves kor után szoptattak. Több esetben is találtak az anyatejben toxikus anyagot,amit nem indokolt semmi. Az anya nem evett-ivott semmit,ami erre magyarázatot adott volna. Ez az eredmény még nem publikus és további vizsgálatokat folytatnak a tisztázásra.

2011. szept. 8. 21:27
 20/66 A kérdező kommentje:

akkor az érdekel, hogy miért írják pl. a la leche liga honlapján, hogy minél tovább, akár több éves korig is lehet/kell szoptatni a gyereket?

Tényleg kíváncsi vagyok. Akkor most melyik álláspont a jó? a mi helyzetünkön mondjuk ez nem változtat, de azért kíváncsi vagyok.

2011. szept. 8. 21:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!