Gyerekem 5 éves, és még szoptatom. Többen is le akarnak beszélni erről. Nektek mi a véleményetek?
Te honnan veszed, hogy az óvoda kötelező? Akkor miért nem vesznek fel egy csomó gyereket, ha kötelező?
Mi nagyon sokat utazunk, 3-3 hónapokat töltünk egy országban, a férjem munkája miatt. Így hogyan járjon óvodába a gyerek, meg tudnád mondani?
Vagy esetleg tilos utazgatni, huzamosabb ideig külföldön tartózkodni gyerekkel?
A védőnp nem szól semmti, egyrészt mert a tavaly láttam utoljára, másrészt semmi köze ahhoz, hogy szoptatok-e, vagy sem.
Onnan veszi, hogy törvény írja elő 5 éves kortól. Tényleg nem mondta senki? Nehezen hiszem. Még ha sokat jártok külföldre, azért a gyerekedről kell tudnia legalább egy védőnőnek.
És tudod a törvény nem ismerete nem mentesít...
A gyerekemről tud a védőnő, mint már korábban is írtam.
Ne gondoljátok, hogy nomád körülmények között élünk, a törvény elől bújkálva.
Kedves válaszoló, meg tudod mondani pontosan, hogy melyik törvény írja elő, hogy kivétel nélkül minden gyereknek óvodávba kell jérnia 5 éves kortól? Kérlek írd le nekem a számát, megkeresem a jogtárban. Úgy táom, hogy te nagyon jól ismered.
Nem rég olvastam egy pszichológus véleményét:
A helyesen táplált gyerek 1-1,5 évesen elválasztja magát,mert már nincs szüksége az anyatejre. Aki továbbszoptatja,ott sem a gyerek igényli az anyatejet,hanem az anya képtelen megválni a gyermek szoros testi közelségétől.
Tavaly pedig egy holland kutatásról olvastam. Vizsgálták azoknak az anyatejét,akik 1 éves kor után szoptattak. Több esetben is találtak az anyatejben toxikus anyagot,amit nem indokolt semmi. Az anya nem evett-ivott semmit,ami erre magyarázatot adott volna. Ez az eredmény még nem publikus és további vizsgálatokat folytatnak a tisztázásra.
akkor az érdekel, hogy miért írják pl. a la leche liga honlapján, hogy minél tovább, akár több éves korig is lehet/kell szoptatni a gyereket?
Tényleg kíváncsi vagyok. Akkor most melyik álláspont a jó? a mi helyzetünkön mondjuk ez nem változtat, de azért kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!