Szerintetek van valami baj ezzel a szopási mennyiséggel?
Kisfiam 4 hónapos, és elkezdtem mérni, hogy mennyit eszik. A hajnali és a reggeli szopit nem tudtam lemérni, mert utána egyből visszaalszik, akkor még ágyban eszik mellettem, de utána a mai napon eddig így evett:
9:30 - kor: 120 ml
12:00 - kor: 60 ml
13:31 - kor: 50 ml
Hiába próbálom, hogy egyen még, nem kéri, és nem is marad éhes. Jó kedvű, most is éppen alszik. Mi a véleményetek ezekről a mennyiségekről? Persze estig még mérem, hogy mennyit eszik napi szinten, de akkor is kevésnek tűnik...
Kizárólag anyatejet kap.
Nem tűnik kevésnek. Ilyen korában engem csesztettek, hogy nem gyarapszik rendesen, egyszer-kétszer megmértem, kb. ilyenek voltak, azt hiszem. Noszogattak, hogy kezdjem el a hozzátáplálást. Inkább az ösztönömre hallgattam. Eltettem a mérleget és két óránként megkínáltam, akár kérte, akár nem. (mindig kérte)
Szerintem tedd el a mérleget. Komolyan. Ha izgulsz a gyarapodása miatt, mérd hetente egyszer azonos időben, és ha nem gyarapodik, akkor ráérsz agyalni. (fiam gyarapodott)
Elég lesz neki!
A legtöbbet valószínűleg hajnalban/reggel eszi, amikor úgysem mérnéd (éjszaka a legjobb a tejtermelés, du-este termelődik kevesebb).
Az anyatej összetétele nem állandó.
Reggel hígabb, folyékonyabb és több.
Estére zsírosabb, kevesebb és kevésbé áttetsző.
Ha fejsz egyszer reggel és egyszer este, láthatod is a különbséget.
A baba igényeihez alkalmazkodik a tej.
Így a jó!
Jó szopizást/szoptatást!
a 60 és az 50 kevés. ezért eszik másfélóránként.
a 60 g az újszülött mennyiség.
egy evésre kellene többet ennie, és akkor nem enne ilyen gyakran. lehet, hogy azért "nem kéri", mert nincs már több tej. nyilván elvan egy darabig a 60-nal is, de egíy óra múlva megint éhes lesz, viszont annyira azért nem, hogy normál adagot megegyen. ez egy ördögi kör, tapasztalat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!