Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hány percig kell, hogy tartson...

Hány percig kell, hogy tartson a szoptatás?

Figyelt kérdés
Másfél hónapos babám 50-60 percig szopik egy étkezés alkalmával. Ha 30 perc után leveszem a ciciről, akkor sír, öklét a szájába tömi, tehát még éhes. S a sírást nem hagyja abba, míg újra cicire nem teszem. A védőnőnk és ismerősök szerint is az egy órás szoptatás hosszú idő, le kéne róla szoktatni a gyereket, de nekem ez nem megy. Más is van így ezzel? Mit tanácsoltok, erőltessem a 30 percet, vagy csináljam úgy, ahogyan ő szeretné, 60 percig?
2009. ápr. 20. 08:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Én is felhívtam most egy szoptatási tanácsadót és azt mondta, rendben van ez így. Majd idővel rövidülni fog a szoptatási idő.

Köszönöm a válaszokat!

2009. ápr. 20. 14:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem felülbírálni akarom a 15-20 perces szoptatást, hisz van, akinek ez bevált módszer, DE!!!

Babafüggő is a dolog, na meg mikor a kórházban együtt fejtünk a lányokkal volt akinek "vastagabb cérna vastagságú, 7 sugárban" dőlt a teje. Nekem csak olyan hajszálvékonyka 5 sugárban. Persze, hogy az én picikém is tovább szopott. Aztán a védőnőm tanácsára megpróbáltam a 20 perces szpotatást, mert azt mondta, hogy csak lusta a babám. HÁÁÁT.... majdnem sikerült elapasztani a tejemet.

Ne hallgass senkire csak a babád jelzéseire és az ösztöneidre. Pihenj addig amíg szoptatsz, ne sajnáld rá az időt, úgyis olyan nagyon hamar elmúlik ez az időszak!

Boldog babázást!!!

2009. ápr. 25. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a sógornőm, aki védőnő, de nincs gyereke, hogy csak 20 percig szoptassak, mert kiázik a mellbimbóm és fájni fog. Ja! A lányom, amikor a szájába vette a cicim, 30-40 percnél hamarabb nem is engedett el. Addig nyúzott, amig jól nem lakott. Nem hagytam, hogy orditson az éhségtől. Nem ázott ki semmi! Azt olvastam valahoz, hogy az anyatej gyógyitja az ilyen sebeket.

A lányom 1 éves és éjjelente még kezelésbe vesz-

2009. ápr. 25. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!