Hány percig kell, hogy tartson a szoptatás?
Figyelt kérdés
Másfél hónapos babám 50-60 percig szopik egy étkezés alkalmával. Ha 30 perc után leveszem a ciciről, akkor sír, öklét a szájába tömi, tehát még éhes. S a sírást nem hagyja abba, míg újra cicire nem teszem. A védőnőnk és ismerősök szerint is az egy órás szoptatás hosszú idő, le kéne róla szoktatni a gyereket, de nekem ez nem megy. Más is van így ezzel? Mit tanácsoltok, erőltessem a 30 percet, vagy csináljam úgy, ahogyan ő szeretné, 60 percig?2009. ápr. 20. 08:50
1/13 anonim válasza:
20 percig tartson egy szopi. probáld meg utána a cumit és ringasd kicsit, lehet csak a közelségedre vágyik. mennyi idős a babád? mennyit eszik egy alkalommal?
2/13 A kérdező kommentje:
Másfél hónapos és kisfiú. Már kipróbáltam azt, amit te írsz, de ordít, míg újra cicihez nem jut. Egyébként 60 perc alatt normál mennyiséget eszik, nem eszi túl magát. Bukni alig szokott. Hetente 20 dekát gyarapszik.
2009. ápr. 20. 09:03
3/13 anonim válasza:
Az enyém is nagyjából 15-20 perc alatt végez. Persze ha hagyom, akkor elszopizgat még akármeddig is, de általában csak este szoktam hagyni "élvezkedni". Az én babám is másfél hónapos. Szerintem is korlátozd 30 percre a szopit.
4/13 anonim válasza:
figyeld meg 20 perc alatt mennyit eszik, ha meg van a szükséges mennyiség ne ciciztesd tovább, mert ez lesz neki a természetes.lehet sirni fog eleinte, de ha kezedben van meg fog nyugodni hidd el! az öklét nem csak akkor tömik a szájukba ezek a babok,ha csak éhesek, ismerkednek magukkal.
5/13 anonim válasza:
A lányom 6 hetes, általában 20-30 perc alatt végez az evéssel, de utána ő i szeret még nyammogni, vagy elaludni a cicin.
Az előbb is rátettem a cicire és 5 perc elszundított.
6/13 anonim válasza:
Én még ilyet nem is hallottam, hogy időre kell szoptatni. Az én kisfiam ennyi idősen, volt hogy másfél órát is szopott, miért vonjam meg tőle ha neki ennyire jól esik. Meg a tejtermelésnek is jót tesz a sok szoptatás.2-3 hónaposan már 30-35 perc körül volt egy szopi, 5 hónaposan meg már 5-10 perc. Most is szopizik még, 2 hét múlva egy éves lesz, de az esti szopi van, hogy 20 perc. Ha nincs gond a mellbimbóddal, nem sebes vagy ilyesmi és birod, nyugodtan szoptass kedvetek szerint. Jó babázást!
7/13 anonim válasza:
szia!
szerintemnne hallgass senkire ,csak a szívedre:)
ha még éhes, miért ni cicilhetne???az én kislányom 2 hónapos, és van amikor 50 percig szopizik..
az elején én is hallgattam mindenki tanácsára. de mostmár ugy csinálom, ahogy a szívem diktálja...
8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak!
Nagyon igazad van, és egyébként nagyon nehéz elviselni, hogy mindenki belepofázik a rokonságban is, és emiatt tökre elbizonytalanodom mindig, hogy mit csinálok rosszul. Ebben az egyben viszont tényleg tanácstalan vagyok, mert látom, hogy másoknál hogy megy.
2009. ápr. 20. 11:15
9/13 anonim válasza:
Ne aggódj, nálunk is eddig tart egy szopi. Nekem is mondták már a kedves rokonok, hogy nem jó ez így, de nem érdekel. Egyébként felhívtam egy szoptatási tanácsadót, és azt mondta nagyon jó ez így ahogy van. Nekem a védőnő is azt mondja, úgy csináljam ahogy a babának jó. Így hát nem foglalkozom senkivel, örülök, hogy tudok szoptatni, a babám jól van szépen fejlődik. Jól csinálod, ne hallgass senkire!!!
10/13 anonim válasza:
Az en babam 2 honapos, es a szuletese ota 40-50perc egy szopi. Nekem is probaltak beleszolni, mert hogy az milyen sok ido. Es akkor mi van? Jelenleg mas dolgom sincs, mint hogy a gyermekemmel foglalkozni. 4 orankent eszik, etetesek kozott masfel-2 orat alszik, es kiegyensulyozott. Ha neki ennyi idore van szuksege, akkor hagyd ot ennyi ideig szopni es kesz. Szerintem is baromsag idore szoptatni. Es ha 30 perc alatt nem telt meg a pocakja, hagyjad uvolteni, mert lejart az ido??? Hallgass az osztoneidre, a tobbiek meg csinaljak ugy, ahogy ok jonak latjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!