Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyik a jobb? Ha az ujját...

Melyik a jobb? Ha az ujját szopja, vagy ha a játszócumit?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz 10 hetes a kislányom. 2 hete felfedezte a kezeit, lábait, fülét és orrát...kezét belenyomja a szemébe. Szopizás közben néha kiköpi a cicit, és próbálja a hüvelykujját a szájába tuszkolni,de a mutatóujja még útban van! Evett reggel is 160ml-t, dugig volt, rá fél órára nyomkodta a kezét a szájába. Ugye nem az éhség miatt? CSak azért,mert felfedezte a kezét? :)A férjem szerint inkább cumizzon,minthogy az ujját szopja! Szerintetek?
2011. szept. 1. 07:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nálunk anyai ágon (tehát az enyémen), mindenki cumizott. Fél éves korig elég gyakran volt a szájban, 1 éves korig, csak ha nagyon fáj a fogjövés, vagy elalváshoz, aztán 2 éves korig csak az elalvásnál. Nővérem gyerekei kiköpik ahogy kiveszik az ágyból őket, már az enyém is kezdi. 2 éves kor után simán leszoktak a cumizásról. Persze akkor kapott mindenki egy cuki alvó állatot vagy takarót. Nővérem, unokatesóim, nővérem 3 gyereke és az enyém is így nevelődik, teljesen bevált eddig.

Férjem családja, az más tészta... ők ujjszopósok. 6 éves korukban is szopták az ujjukat, fogszabályzás stb. Többiek cikizték oviba, suliban a gyerekeket, mert még akkor is szájában volt az ujja. Ezekre a férjem a mai napig emlékszik. Így nálunk eldőlt közös megegyezéssel, hogy inkább cumi, de azt ésszel.

Amúgy hallottam olyan gyerekről, aki se cumi se ujj, de az a legritkább.

Cuminak is persze van hátránya: folyton elkallódik, leeshet, bár szerintem ez nem nagy gond, lévén úgysem használja már akkor, amikor homokozik stb. A koszos kis ujjacskáit is beveszi a szájába, szóval az sem higiénikusabb szerintem.

2011. szept. 1. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!