Gyakori mellretétel - de mi a határ?
Sziasztok!
Kislányom 10 hetes, 6 hetes koráig esténként kellett neki tápseres pótlás, de sikerűlt elhagynunk... most viszont megint ott tartok, hogy beadom a derekam, mert katasztrófa ami most nálunk megy szopizás terén :( Úgy veszem észre nem lakik jól, hiába szopizik mindkét ciciből fél órát, negyed órával a befejezés után sír, tömi a kezét a szájában, nem tusom megnyugtatni, s nem egyszer a következő evésig nem alszik el, csak keservesen sír ( hasfájós baba volt, így tudom ,ez nem hasfájás). Tudom, ilyenkor a gyakori mellretétel a megoldás, de mégis milyen gyakran? Mert ugye 1 órát szopizik , és negyed óra múlva keservesen sír... csak nem tehetem megint mellre? de még az 1 óra szopizás, és egy óra szünetet is sokanak érzem, egyszerűen kimerülök, én is ő is, mert nem tud pihenni, és kezdődik az ördögi kör, hisz fáradt vagyok, csökken a tejem... mit csináljak? meddig kínlódjunk?
Nagyon köszönöm a részletes válaszokat, igazán sok hasznosat olvastam bennük!
Kedves xStefix! - éjjel azért fejek , mert este nem elég a tejci , s ameddig éjjel is felkelt szopizni, addig esténként tápszeres pótlást kapott, de mióta átalussza az éjszakát, én egyszer felkelek, és lefejem a tejet, és másnap este ezt kapja meg, így sikerűlt elhagynunk a tápszert - aminek nagyon örűltem! Meg ugye azt írják mindenhol, hogy az a jó, ha ingert kap a mell, gondoltam a fejés is ingert jelent, vagyis nem árthatok vele... vagy most akkor hogy is van? Inkább ne fejjek éjjel ( egyébként nem érzem fárasztónak, fél óra alatt lefejek 120-1401 ml-t, s tovább nem is erőltetem)? azért kezdtem el fejni, mert mikor elkezdte átaludni az éjjelt a kislányom, hajnal 4körül arra ébredtem ,hogy iszonyatosan fáj a mellem, tehát akkor sem tudtam átaludni az éjszakát, azért gondoltam ki, hogy akkor 2körül direkt felkelek, így tejci is van estére.
Kérdező, sokan csinálják ezt a módszert, hogy az előző nap valamikor lefejt tejet adják másnap estefelé pótlásnak. Természetesen, ha ezzel sikerült elérned a tápszer elhagyását, az szuper, és ezzel idáig nincs is gond. :)
De, idővel nagyon fárasztó lehet minden éjjel felkelni és egyébként is, a szoptatás "klasszikusan" úgy is megy, ha nem fej az anyuka egyáltalán (legalábbis rendszeresen).
Szóval, majd a későbbi jövőre vonatkozóan írom, hogy ha javulni fog a mostani helyzet és már minden körülmény között jól szopik a baba, jól ürül a tej stb., akkor ezt a fejést is el lehet hagyni - és helyette az esti órákban érdemes gyakrabban szoptatni, ha szükséges. Ugyanúgy, ahogy más váltásoknál is, itt is néhány nap alatt át tud állni a tested arra, hogy később már ebben a módosult (de számodra mindenképp kényelmesebb) ritmusban termelje a tejet. (És az is megtörténhet, hogy az újfajta egyensúly fenntartása érdekében ezentúl esténként mindig gyakrabban kell majd szoptatnod.)
Szóval ez nem kritika volt, hanem egy észrevétel ill. hosszabb távú tanács. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!