Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik nem szoptattak végig egy...

Akik nem szoptattak végig egy évig, azok a végefelé mivel pótolták az anyatejet? És egy év után?

Figyelt kérdés
Mondjuk aki 8 hónapig szoptatott vagy e körül?
2011. aug. 19. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Anno (7 évvel ezelőtt) 9 hónapig szoptattam a lányomat. Addigra már csak reggel és este szopizott. Aztán olyan gyógyszert kellett szednem, ami mellett már nem szoptathattam és a tejet is elapasztotta. Onnantól Beba 2+ tápszert kapott reggel és este, de azt hiszem ez a tápszer (inkább babatej) már nem kapható, viszont van helyette másfajta. Tejet - ha jól emlékszem - 1,5 éves kora körül adtam neki először és szerencsére nem volt vele gond.
2011. aug. 19. 11:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Egy évig tápszer, majd egy éves kortól rendes tej.Hol 2.8-as, hol 1.5-ös.

A tápszerrel sokat küzdöttünk, hogy elfogadja a babám, de amióta rendes tejet iszik, megissza a napi adagját.

2011. aug. 19. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
3 hónapig szoptattam, utána tápszer, 1 éves kora után tej.
2011. aug. 19. 16:20
 4/9 xStefix ***** válasza:

Ha adhatok tippet, ne követő (2-es) tápszert vegyél, hanem 1-est. Ez még mindig jobb választás.

1 éves kor után, ha bírja és elfogadja, tehéntejet. Ha nem akarod, kaphat tejitalt is.

2011. aug. 19. 17:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy alakult, hogy Humana Ha Starttal kezdtünk a szopi mellett, majd 6 hós korától Humána Ha 2-es tápit kapott 1 éves koráig. Aztán kapott tehéntejet és tejitalt(Mildibé volt) is, mindkettőt szerette. A tejitalt 2 éves korában hagytuk el, azóta csak tehéntejet kap 2,8%-t.

Off. Kedves xStefix!

Miért jobb egy 8 hónapos babának az, ha 1-es azaz újszülötteknek való tápszert kap, mintha 2-es azaz 6 hónapos kórtól adható tápit? Elvégre azért találták ki így a korosztálynak megfelelően nem?

2011. aug. 19. 18:28
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nekem még nem kell pótolnom, csak félek, hogy lassan kell. Tehát 1 évig kapjon tápszert, és utána már mehet neki szép lassan a tehéntej?

Miért jobb az 1. tápszer?

2011. aug. 20. 06:41
 7/9 xStefix ***** válasza:

A 2-es tápszerek összetétele bár más, mint a kezdőké, ez azonban még nem indokolja azt, hogy az erre való áttérés annyival előnyösebb lenne a babák számára, mint ha tovább kapnák az 1-est. Több tanulmány írja, hogy összeségében(!) egészségügyi szempontból nincs különösebb előnye, ha a baba 6 hós kora után követő tápszert kap 1-es helyett. (Az immunvédő komplexekről hirtelen nem tudok mit mondani, mert nem tudom, hogy minden 1-es típusban van-e ilyesmi, bár gyanítom, hogy a legtöbben igen.)

Többfelé olvastam, hogy az 1-es tápszert 1 éves korig nyugodtan lehet adni a babának és nekem is mondott ilyet személyesen egy szaktanácsadó, amikor régen kérdeztem tőle ezügyben.

A legfőbb gond az (bár ez nem egészséggel kapcsolatos kritika), hogy a tápszercégek elméletileg nem reklámozhatnának tápszereket, ez ugyanis etikátlan, ellenkezik a tápszerekre vonatkozó Kódex elveivel. 1-es tápszer-reklámot nem is látunk sehol - de 2-est, kvázi követőt már igen. Egyesek szerint nemcsak az a magasztos cél vezérelte anno a követő tápokat kidobó cégeket, hogy még jobban idomuljanak a baba változó igényeihez, hanem az is, hogy kijátsszák ezt a jogi hézagot, ezzel is nagyobb profitra téve szert. Mert, amennyire tudom, a követők drágábbak, mint a kezdők. - Mindez sokaknak összeesküvés-elmélet-szagúnak nek tűnhet, de a másik oldalon viszont logikus is.

Pontos hivatkozást így nem tudok írni, de ha kéritek, utánanézhetek.

2011. aug. 23. 15:02
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon érdekes amit írtál, engem mindenképp érdekelne.

Köszönöm

2011. aug. 23. 21:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez a követő tápszerekkel kapcsolatos dolog mélyebben érdekelne, mert most bogarat ültettél a fülembe.

Egyébként nem drágább, ugyanannyiba kerül, mint az egyes és 0-ás tápszer. (gyakorlatilag fél éves kor után már a HA-s és a nem HA-s is ugyanannyiba kerül, mert az előbbit lehet receptre kapni) Most egy HA2-es receptre, vagy egy sima 2-es tápszer 2200 Ft.

A legolcsóbb a DM-es saját márkás,na az amit biztos, hogy nem fogok megvenni. Nekem az a tény már valahogy gyanús, hogy ez majdnem tehéntej ár

2011. okt. 24. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!