Akik nem szoptattak egyáltalán, de volt tejük, azoknak hogyan sikerült elapasztani?
A Telkiben fognak majd császározni,ott csak odaadom a tápszert a nővérnek és kész?
Aki szült már a Telkiben,mi a tapasztalatod a nővérekről?
Nem szeretném,ha a babám több napig csak cukros vizet kapna,mert azt hallottam,hogy pár kórházban ezt csinálják.
Nem az érdekel,hogy milyen érvek szólnak az anyatej mellett,meg hogy mik szólnak a tápszer ellen.
Köszönöm!
Szerintem ezt előre meg kellene beszélned az orvosoddal, hogy mit szeretnél. Én a MÁV-ban szültem sürgősségi császárral, és bár nem tudom, a tápszereseknél mi van de az első éjszaka minden baba cukros vizet kapott (be se lövell a tej akkor még általában). Másnap odahozták, és utána egész nap velem volt a baba, és akkor szoptattam amikor sírt hogy éhes. Tehát gyakorlatilag ha akartam volna akkor keverhettem volna neki a tápszert és odaadhattam volna cumisüvegből. Úgyhogy azért mondom hogy szerintem nem a nővér fogja etetni a babádat hanem te, de nem tudom a Telkiben mi a szokás.
Az elapasztással kapcsolatban nem tudok segíteni.
Létezik gyógyszer az apasztásra, amit orvos ír fel. Így ezt vele beszéld meg, tőle kaphatsz receptet.
Ami pedig a cukros vizet illeti, a legtöbb helyen tényelg ez a szokás, a Telkiben is tapasztalatom alapján, így ha más elképzeléseid vannak, azt előre meg kell beszélned a Telkis gyerekorvossal, illetve a nővérekkel.
A személyzetet illetően, mindenki segítőkész, ha nem vagy nagyon finnyás, mert erre mindenhol szoktak ugrani... :(
Szépen fokozatosan apasztottam el,bár én szoptattam valameddig,úgyhogy volt sok :S De így is hamar ment a dolog,kb.3 hét.Hogyha alapból az elejétől kezdve nem akarsz szoptatni,akkor neked könnyebb dolgod lesz,mert kevesebb tejmennyiséget kell elapasztani.Egyébként én megértelek,de a helyedben 1-2 hétig szoptatnék,hogy az értékes immunanyagokat megkapja.Vagy le is fejheted neki,ha úgy jobb.
A lényeg az apasztásnál,hogy szépen-fokozatosan,nem egyik napról a másikra,mert tejlázat kaphatsz,és az nagyon kellemetlen.Én is minnél hamarabb túl akartam esni rajta,de utánna beláttam,hogy nem lehet.
Köszönöm a válaszokat,akkor rákérdezek az orvosomnál a gyógyszerre.
Igazából nincs semmi különös ok,egyszerűen csak taszít a dolog...
Az enyém nem változott,pedig engem a szoptatás gondolata sosem taszított,viszont amikor megszületett a drágám és szoptatni kellett,hát,egy darabig tűrtem,de nem bírtam,és abbahagytam.
A kérdezőek meg gondolom programozott császárja lesz (előre megbeszélve a dokival,mert gondolom nem akar természetes úton szülni - valahol ez is érthető,bár én természetesen szültem,nem cserélném el semmilyen fájdalommentes élményre azt a szülést) így simán fel fogja neki írni a doki (legalábbis én így vettem le,vagy tévedek?)
Nem hiszem,hogy változni fog a véleményem...
Amúgy nem tévedsz utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!