Szoptatás alatt nagy ritkán 1-1 szál cigi belefér?
3 és fél hónapos a kisfiam. Ha mondjuk úgy havonta 1x elszívok 1-1 szál cigit, az esti etetés után, úgyhogy utána már csak reggel eszik, akkor az még belefér? Időnként nagyon megkívánom... De tényleg csak ritka alkalmakkor akarok.
Kérlek csak olyan válaszoljon, aki nem lehurrogó és kioktató válasszal jön, hanem aki esetleg maga is rágyújtott szoptatás alatt.
Senki sem mintaanya, de aki dohányzik, bármikor és bármennyit, annak talán fel sem tűnik, hogy mennyi gond van ezzel.
Nemcsak arról van szó, hogy az anyatejbe átkerülnek-e a káros anyagok vagy sem! Az, aki dohányzik, mindegy, mennyit is teszi, de a saját életét rövidít(het)i meg vele (és ezzel talán mindenki egyetért, még akkor is, ha nem célirányosan ebbe hal bele valaki később). Azaz akár akarva, akár akaratlanul, de azt az időt csökkent(het)ed le, amit a gyereked mellett tölthetsz ebben az életben. A példamutatásról nem is beszélve. Én biztosan nem arra szeretném nevelni a gyerekem, hogy szándékosan pusztítsa saját magát és nemcsak azért, mert az eüben készülök dolgozni. És végül, aki dohányos, annak talán fel sem tűnik, mennyire büdös és ápolatlan hatást kelt akár már 1 szál is. Emlékszem, anno utáltam a gimiben wc-re járni, mert hiába volt végig nyitva az összes (nem egy!) ablak, az az egy-két kedves iskolatárs úgy befüstölte a helységet, hogy egy 2 perces pisi után bűzlöttünk, mint egy koszfészek. Sőt, a csúcs az volt, amikor az egyikük egyszer röviden megölelt a suliban - az anyám délután meg kérdőre vont, hogy miért van cigiszagom.
Mindenki maga dönti el, kit és hogyan szennyez, de szerintem irreális elvárás a dohányosok részéről, hogy "támogassuk", amit csinálnak. Elfogadni el lehet, mert egyéni dolog, de szerintem a többség nem fogja helyeselni, hiába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!