Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig fog még fájni a szoptatás?

Meddig fog még fájni a szoptatás?

Figyelt kérdés

3 hetes múlt vasárnap a kisfiam és amióta szoptatok mindig fájdalmaim vannak az elején mikor elkezdjük a szopizást. Nem sérűlt a mellbimbóm (igaz, hogy mellbimbóvédővel szoptatok, de anélkül nem is fogadja el már a mellem), és nem tudom akkor miért.

Ahogy elkezdi szívni, mintha egy csomó tűt szúrkálnának bele a mellembe. Összeszorított foggal bírom, kb.10 másodpercig fáj, de az elején az is stresszel.

Van elég tejem is, tehát semmiképpen nem szeretném, ha ilyen okok miatt esetleg nem lenne.

Valaki volt még így? Meddig tartott?

2009. ápr. 14. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem a tejleadó reflex beindulása fáj? Szerintem az lehet!
2009. ápr. 14. 12:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem, hogy nekem kb. 4 hét kellett, míg beállt a kereslet-kínálat és akkor már nem volt a tűszurkálós érzés olyan gyakran. Az attól van, hogy akkor termelődik a tej. Gondolom, hogy neked azért jön szoptatás közben, mert akkor stimulálja a baba a tejtermelést a leginkább. Ha maga a mellbimbód fáj a legelején egy rövid ideig, az lehet, hogy úgy fog maradni, legalábbis nekem úgy van, hogy mikor nekikezdek, akkor picit fáj. Még mindig jobb, mint mikor már kinn vannak a fogak.
2009. ápr. 14. 12:51
 3/7 A kérdező kommentje:
elképzelhető, hogy a tejleadó reflex az, mert a bimbóim nem fájnak, hanem a mellemben érzem a fájdalmat.
2009. ápr. 14. 13:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
nekem 5 hét is eltelt, mire beállt a kereslet kínálat. az elején olyan teli voltak a melleim, hogy a bébi feje majd lepattant róla. Minden szoptatásnál fogszorítás, lábfej tekergetés. Nekem plusszban még a mellbimbóim is fájtak. Türelem, helyre fog állni, nem fog fájni a későbbiekben, amikor már a baba olyan mutatványokat fog csinálni a ciciddel, amiket el sem hinnél.. Húzza-vonja, és semmi fájdalom!
2009. ápr. 14. 15:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt így. De nekem végig volt, sajnos. Lehet ezért nem is lett a végén elég tejem, így sajnos pótolni kellett. Már előre stresszeltem, hogy fájni fog. Iszonyúan fájt. De végül is hét hónapos koráig szoptattam persze kiegészítéssel, igaz akkor már alig alig volt, de érdekes módon a cumisüvegtől mégsem ment el a kedve a cicitől. Ritka azért az ilyen.

Aztán volt olyan egyszer-kétszer hogy nem fájt, akkor meg úgy éreztem hogy nem jön belőle tej és volt hogy ott is hagyta úgy hogy lehet hogy igazam volt. De volt olyan is hogy nem fájt, de aztán csak azt vettem észre hogy majd megfullad a babám, mert olyan sok jött hirtelen, aztán meg semmi.

2009. ápr. 14. 15:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen érzésem, de nekem a szoptatások után jött, mintha tűvel szúrkálták volna vagy izzott volna a mellem. Ez nem a tejleadó reflex, mert még mindig szoptatok és most már érzem a tejleadó reflexet a cicimben, az a rossz érzés már elmúlt. Kb. 2 hónapig tartott, most már 6 hónapos a babám és már simán megy régóta a szopi, szóval nyugodj meg, el fog múlni, szerintem ez az érzés azért lehet, mert töltődik a cici.
2009. ápr. 14. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam 3 honapos es meg mindig erzem ezt az erzest, amikor elkezd szopizni ra par masodpercre erzem ezt a fajdalmat a mellemben es utana meg a masik mellembol is folyik a tejcsi:) Azt hiszem ez a tejleado reflex.
2009. ápr. 16. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!