Szoptatás alatt lehet szájsebészeti beavatkozást végezni?
Figyelt kérdés
3 hónapos kisfiamat szoptatom. A bölcsesség fogam letört, nagyon kicsi áll ki az ínyemből és szájsebészeten kell kihúzatnom. Gondolom ott erősebb érzéstelenítőt adnak, mint a sima fogászaton. El lehet ezt végezni szoptatás alatt, nem kerül át valami káros anyag a tejbe?2011. aug. 12. 22:03
1/5 anonim válasza:
Ha nem zavar, nem fáj akkor magától is kinyomja az íny a kis szilánkot. Amúgy ha mégis kihúzatod, nem adnak erősebb szurit, mivel az a kis szilánk nincs nagyon mélyen, lehet megoldható anélkül is.
2/5 anonim válasza:
Lányom 13 hónapos korában kiműtötték a beletört fogamat, akkor még cicizett 3x.
3/5 anonim válasza:
Ugyanaz az érzéstelenítő, mint fogászaton! Viszont szilánk alatt ott a gyökér is, de mivel törékeny, fogóval nem lehet már kihúzni, ezért kell feltárni. (azaz felvágni, és úgy kiszedni, hogy a gyökerek közé tudjanak nyúlni, és kihúzni)
Utána kell antibiotikum, uh mindenképp szólj a szoptatásról előre!!!
4/5 anonim válasza:
2 bölcsességfogamtól "szabadultam" meg. Akkor volt a lányom 2, ill.3 hónapos. Csak anyatejes volt. Semmi probléma nem volt a szoptatással.
Nekem begyulladt a fogam, muszáj volt kihúzni. A másik csak elkezdett fájni, de végül azt is kihúzták.
5/5 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Én nem kaptam antibiotikumot. Fájdalomcsillapítón éltem pár napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!