Mennyire intim dolog a szoptatás?
Nővérem 2 hónapos kisfiával akkor sem vonul félre szoptatni, ha együtt az egész család. (Szüleink, húgom barátjával, én a férjemmel...)
Egyáltalán nem vagyok prüd, de akkor is furcsa, jó, hogy anyatej van benne, de attól még az egy női mell. Én társaságban azért nem tudnám így "elővenni"...
Annyira intim, amennyire az emberek annak tartják.
Ha a nővéredet nem zavarja, hogy "nyilvánosan" szoptat, annak szerintem valahol örülni is lehet, mert akkor ő már tud valami fontosat a szoptatásról.
De nincs egyedül az asztalnál, ugye, és a többiek (köztük a férfiak) valószínűleg nem ismerik még a dolog lényegét, ezért érthető, ha meg is ütköznek rajta. Épp ezért én mindenképp kendő mögött szoptatnék a tesód helyében, ha már. Ha ő nem akar különvonulni, azért nem lehet kérdőre vonni, hiszen tobb jogos oka lehet, amiért maradni szeretne. De a többiekre is tekintettel kell lennie, mert másokat akkor is zavarhat vele, ha neki ez természetes. Mondjuk megkérdezni nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen a pasik eléggé zavarba jönnének tőle szerintem. :) De hiszem, hogy lehetne olyan módot találni, ami mindenkinek még elfogadható.
Én egyáltalán nem vagyok szégyenlős ilyen tekintetben, úgy vagyok vele, hogy akinek nem tetszik az elmehet... Nyilvános WC-n kívül bárhol szoptatnék. Viszont ha cumis gyereket látok attól felfordul a gyomrom.
Nővéred meg a család előtt volt csak nem vadidegenek előtt.
Felfordul a gyomrod, mert cumisüvegből eteti az anyuka a gyereket. Elég buta vagy.
Nem mindenkinek van teje, akkor az a gyerek ne is egyen vagy ezt te hogy gondolod?
Érdekes kérdés.
Szerintem sem célszerű a kismamának a mellét -az egyik kommentíró szavaival élve -mások arcába tolnia, de ha a gyerek megéhezett, ennie kell, hiszen nem sírhat órákig. Vannak pl. ezek a szoptatós kendők, ezek használatával nagyon diszkréten meg lehet oldani a szoptatás kérdését.
Még egyszer tehát: nem a szoptatás ellen vagyok. De ha már így adja magát a helyzet, akkor mindenképp diszkréten kell megoldani.
Az meg egy másik tészta, hogy ha egy szoptató kismamára fújolnak az emberek, akkor a magamutogató, 13-14 éves tinik*rvákra, akiknek a fél s*gge kilátszik a miniszoknyából és köldökig kivágott felsőben járnak, miért nem?
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!