Miért akar rábeszélni, hogy kezdjem el a hozzátáplálást, ha bőven van tejem?
Igazad van, ha van tejed, akkor 6 hónapos kora előtt nincs szükség a hozzátáplálásra. Mondd meg neki őszintén, hogy Te így látod jónak. Olvastad interneten, könyvben, kismama újságban....stb. Ő csak tanácsot adhat, nem kötelezhet semmire.
Az én védőnőm is azt mondta, h 5 hónaposan majd adhatok neki almalevet (most 4 hós a babám). Kedvesen mosolyogtam, közben megjegyeztem, hogy ha lesz tejem, nem fogok neki mást adni 6 hós koráig. Nem kötözködött. (azzal érvelt, hogy hamarabb ismertessem meg a kanállal, de sztem ez hülyeség)
Szóval ahogy érzed és ahogy a babád kívánja!
Első vagyok.
Hát ha így akadékoskodik, mondd neki, hogy elkezdted, de a babádnak nem kell. Ebbe igazán nem köthet bele, elvégre nem nyomhatod le a torkán a gyümit!
Nem értem, minek erőltetik, nemhogy a szoptatásban támogatna!
Ha van elég tejed eszedbe se jusson bébikajával telíteni a kicsi pocakját.
A védőnő meg menjen el továbbképzésre!!!! Az anyatej a legideálisabb összetételű táplálék, a kalóriatartalma messze felülmúlja bármelyik bébiételét, az emészthetősége a legtökéletesebb, a baba emésztőrendszerének a legideálisabb, magas a vitamin és az ásványianyagtartalma, nem beszélve az immunanyagokról melyet csak az anyatej tartalmaz. A kicsi ha szépen fejlődik és gyarapodik, a világon semmi baj nincs.
Eljön még az ideje a hozzátáplálásnak is.
Ha a védőnő makacskodik be lehet panaszolni a tisztiorvosi szolgálatnál!
Kétgyermekes, szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!