Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megint kevés a tejem?

Megint kevés a tejem?

Figyelt kérdés
1 hétig szedtem az utrica urens-t lett is tőle meg a sűrű szoptatásnak köszönhetően elég tejem. 1 hét kimaradt és ezen a héten főleg a mai nap mintha megint kevesebb lenne a tejem. Másfél óránként szoptatok, de elég nehézkesen minden elvonja a majdnem 4 hós babám figyelmét( pár hete). Ma már 2 mellből szoptatok mégse elég neki úgy látom, mert sírós és csak cicin nyugszik meg, eszik is akkor rendesen. Keveseket is alszik, azt is össze-vissza fél órát vagy 2 órát is, semmi rendszer nincs. :(Ami fix az a kb. éjjel 3 órai evése meg a reggeli 6-7 órai kelése. Nehezen alszik el főleg este...bár ez már születése óta így van.
2011. júl. 28. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:

(fili)

Az írod nehezen alszik el. Mi minden este 7-kor fürdetünk amíóta megszületett a baba. Most nyolc hónapos és már tudja pici kora óta mi jön.

Ha te rendszert állítasz ő is hamarosan beáll rá.

A szopi: nehogy beparázz, hogy fogy a tejed, mert akkor elkezdesz tápozni és kész.

Lehet, hogy van egy ugrás. A cici váltást nem tudom ,hogy csinálod. A köv. szopit az utolsóból kezded-e?

Ha igény szerint szoptatsz be áll a kereslet kínálat.

Inni nem tudom iszol-e eleget. Ő kéri másfél óránként?

Azt is vedd figyelembe, hogy egyre hamarabb szívja ki a neki kellő mennyiséget. Mikor azt írod, hogy máshova is figyel az tök normális.Lehet, hogy egy kis kézi fejés jó lenne. Tennél is el tejet, meg ezzel stimulálnád is a cicit. Ne haragudj, hogy ennyit írtam jó lenne ha tudnék egy kicsit segíteni. [link]

2011. júl. 28. 16:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Kb. másfél óránként sírni kezd és csak cicin hagyja abba. Próbálok odafigyelni, hogy sokat igyak. 3 hétig növ. ugrása volt aztán visszaállt a 3 órás evésre magától, a tejem is elég lett megint. 7 hetes kora óta átaludta az éjszakát amióta nyűglődünk megint kel enni. Este 7-8 körül fürdetem aztán etetés nem mindig egyből utána, ahogy kijön kb-re a 3 óra ha előbb nyafizik előbb kap.Van hogy bealszik rajta alszik kb.10-20percet aztán játszik, sikítozik 10-11ig aztán megint kaja és bealszik rendesen. Mit csináljak máshogy hogy 8-9 körül már elaludjon? Adjak este neki még pótlást(lefejt tejet)? Tápszerezni nem akarom. Jó lenne rendszert kialakítani, de hol kezdjem?
2011. júl. 28. 17:07
 3/4 A kérdező kommentje:
2 ciciből etetésből nincs probléma. Bár mostanában egyből etetem(elég neki), mert elsőre nem szívja ki mindet, bealszik rajta, elnézelődik, Így van hogy ugyanarra teszem vissza és csak a soron köv. etetésre kapja meg a másikat így biztos kiszívja az elsőt. Csak ma semmi se jó neki ill. pár napja de ma van a tetőpont, eddig.
2011. júl. 28. 17:10
 4/4 anonim ***** válasza:

(fili)

Akkor ha jól értem az alvással van a probléma.

Szerintem, nem törvényszerű, hogy ilyen pici

baba este 8-9-től reggelig aludjon.

Ha még kér utoljára este 11-kor egy szopit és azon bealszik és alszik mondjuk reggel 6-ig az nem probléma.

Lehet, hogy az esti fürdés után hamarosan magától elhagyja az este 11 órai szopit.

Biztos lehurrognak, de 6 hónapos korától már csak a fürdés után adnék, és szép lassan leszoktatnám az azutáni evésről.

Mondjuk ha fel kel 10-11-kor simogatnám, érezné, hogy ott vagyok, de szopit nem adnék.

Néhány napig biztos keseregne, de aztán hamar átáll és tudja, hogy ez az alvás ideje.

2011. júl. 28. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!