Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy ez ne fordulj...

Mit tegyek, hogy ez ne forduljon elő többet? Bukás kérdés

Figyelt kérdés
Tegnap este fürdés után szopiztattam a babámat. Szokásos. Aztán bealudt rajta 20 perc után. Vállamra vettem és büfiztetni próbáltam, de nem büfizett, viszont felébredt és sírt, kereste a cicit. Visszatettem ugyanarra. 10 perc után elengedte. Büfiztetni próbáltam, de csak kijött belőle az összes tej kb. Volt egy, ami 20-30cm messzir ment. Ez már hányásnak számít? Az nagy baj? :( Aztán megint keresni kezdte a cicit és sírt. Gondoltam mivel majdnem minden kijött belőle visszateszem a másikra. Szopizott 15 percet, nagyokat kortyolt, majd megint büfiztetés, és megint majdnem minden kijött belőle. Többet már nem tettem vissza, de még sokáig jött belőle a tej :( Aztán elaludt szerencsére. Még így is aludt 4 órát. Éjszaka már nem volt gond vele, egyszer sem bukott. De ez az esti nagyon megijesztett!
2011. júl. 28. 08:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekünk nagyon bukós volt,de meggyógyult. Fél órát tartottuk félig ülő (mert még nem tud üli) pozícióban minden szopi után, ekkor lement a büfi is. Vagy ha nem bírtuk, pihenőszékben büfi után.
2011. júl. 28. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:

előző:

és megemeltük a fejénél az ágy lábát 1-1 nagy szótárral,amit naponta váltottunk,hogy ne mindig egy irányba nézzen.

Nekünk is volt messzire hányás, meg sok kisebb, de már nem csinálja.

2011. júl. 28. 22:13
 13/16 A kérdező kommentje:
Nektek hány hetes/hónapos koráig volt bukós? Nem tesz rosszat neki a hosszas félig ülő helyzet?
2011. júl. 29. 09:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Már írtam egyszer, nekem az orvos mondta, hogy bukás után egy órán át ne kapjon cicit. Ezenkívül az ágy lábát mi is megemeltük (szintén az orvos utasítására). Nem árt neki ez a pozíció, hiszen a gerince egyenes marad. Más kérdés, hogy az én cseppem mindig elficánkolt. Nekem két hónapos koráig volt bukós, utána többé nem ette túl magát. A tejem is kevesebb lett, így mos tmár tápszerrel kell kiegészíteni. Inkább bukna még, csak elég lenne a tejecske.
2011. júl. 29. 13:52
 15/16 anonim ***** válasza:
kb. 5 hós koráig bukott de mindig egyre kevesebbet. Úgy tartottuk,hogy ne üljön, inkább csak látszatra néz úgy ki. Tartani kell ölben, de a hóna alatt is és a popsinál is fogni,hogy ne nehezedjen a testsúly a gerincére. a lényeg hogy a felsőtest függőlegesen legyen, vagy enyhén dől csak meg. Szerintem szoktátok ti is így tartani, csak nem ennyi ideig. Fél óra, ha kényelmetlen neki, be lehet rakni pár percre pihenőszékbe, amiben ugyanígy csak félig ül, úgy kell beállítani. Nekünk Chippolino Hippo van.
2011. júl. 29. 14:26
 16/16 A kérdező kommentje:
Az ágyat sajnos nem tudjuk megemelni, mert kerekes, és nem fékezhető, meg szoktam tologatni is benne kicsit. Bár nincs sok hatása. A pihenőszékre meg most fogunk beruházni, hátha beválik :)
2011. júl. 29. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!