Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor kezdtétek hozzá táplálni...

TKI Ibolya kérdése:

Mikor kezdtétek hozzá táplálni a csak szopizós babátokat?

Figyelt kérdés
4 hónapos a picim 7,2 kg.Csak szopik.A doki nénink mondta,hogy most már 4 hónaposoknak való főzeléket adhatok neki és gyümölcsöt.
2011. júl. 22. 10:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
7 hónaposan, beteg volt 6 hónaposan, a doktornéni nem ajánlotta, hogy elkezdjük.
2011. júl. 22. 12:05
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

[link]

[link]

[link]

/belso.php?inf=oktato_hathonaputan2

[link]

[link]

Biztos ezer-millió ilyen oldalt nézegettetek, de én, pont ma reggel olvasgattam ezeket,mert felháborított az egyik anyuka, aki 5 és fél hónapos gyerekét már tehéntejjel táplálja. Ráadásul a saját tehetük, jó 5,6 %-os zsírtartalommal. Amikor mondtam, hogy 1 éves korig nem lenne szabad, hát úgy nézett rám, mint a véres ingre. Azóta is remeg a lábam.

2011. júl. 22. 12:08
 13/17 anonim ***** válasza:
62%

NE ADJ NEKI

A dokid meg hülye és ne halgass rá.

Minek adnál ha van tejed??

Miért kellene jót és egészségest elrontani?

Én 6 hónaposan kezdtem(6,8 kiló volt) és nem előbb.

2011. júl. 22. 12:48
 14/17 anonim ***** válasza:
93%

előző

A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környékén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak

2011. júl. 22. 12:50
 15/17 anonim ***** válasza:

én 5,5 hósan kezdtem gyümölcsöt is adni, mert a doki ezt javasolta. már bánom, hogy nem vártam ki a 6 hót.

ez egy jó összefoglaló:

[link]

2011. júl. 22. 15:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

4 hónaposan kezdtük a kóstolgatást

a hozzátáplálást tulképp 6 hónaposan, addig csak kóstolgatott

2011. júl. 22. 21:34
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nem adtam még semmit a babának várok még pár hetet.
2011. júl. 23. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!