Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tehetem túl gyakran mellre a...

Tehetem túl gyakran mellre a babámat?

Figyelt kérdés
Most 5 napos és nem tudom mással megnyugtatni, sírni meg nem szeretném hagyni. Mi van, ha mondjuk fél óra sem telik el 2 mellre helyezés között? Lehet, hogy a gyakori szopitól bukik sokat?
2011. júl. 15. 18:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha nagyon bukós,akkor nem ajánlott ennyire sűrűn megszoptatni. Ölbe vétel,ringatás nem használ?Babakocsiban tologatás?
2011. júl. 15. 18:57
 2/17 anonim ***** válasza:
71%
Szia.Az én legkisebb lányom,most 18hónapos,ugyanígy voltam vele,sajnáltam siratni,és folyton a cicin lógott,ha gyakran szopizik több lesz a tejed,ez nem baj,szerintem azért bukik,mert mohón szopizik,de ez majd beáll nála,próbáld többször büfiztetni szopizás alatt...Három hetes volt a lánykám mikor beálltunk arra,hogy két óránként szopizott,tudom neked is megterhelő,hiszen még neked is muszáj lenne pihenni,én ugy oldottam meg az elején,hogy fekve szoptattam,majd büfi,és elaludt mellettem,így én is tudtam aludni kicsit,és kitolódott a szopizás időtartama is...Remélem tudtam segíteni...Már nem tart sokáig,hidd el,és a több tejmennyiséggel,én mindig szoptatom a másfél éves lánykámat:-)Kitartás,és grtaulálok a picihez...Mariann
2011. júl. 15. 18:57
 3/17 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogyha szopizás után büfiztetem, akkor felébred, újra elkezd sírni és nem tudom letenni :( Az oldalára fektetve szoktam letenni, hogy kijöjjön aminek jönnie kell, de nagyon nyugtalan szegény. Nem alszik túl sokat :(
2011. júl. 15. 19:03
 4/17 xStefix ***** válasza:
54%

Ügyesen próbálkozol. :)

Ha szopi után fekve tekereg, akkor muszáj leszel többször böfiztetni: próbáld szopi közben gyakrabban, pl. még mielőtt elaludna, hátha az segíteni fog.

Ha ez se lesz elég, akkor viszont lehet, hogy nem tudod egyelőre elhagyni a szopi utánit sem.

Egyébként mitől bukik? Túl gyorsan jön a tejed vagy nagyon kapkodva szopizik?

2011. júl. 15. 19:26
 5/17 anonim ***** válasza:
62%
Én gond nélkül mellre tenném bármennyi idő után is, legfeljebb ugyanarra a cicire amiből már szopott. Így ömleni se fog neki, de szophat is ha akar még. Viszont a büfizést én nem hagynám ki, mert attól fájhat a hasa.
2011. júl. 15. 20:44
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

Igen nem szerencsés túl gyakran rátenni, míg még az előzőt emészti. Ez már ráetetésnek számít. Én személy szerint hasonlóval küzdöttem, de úgy gyógyítottuk ki a bukásból, hogy büfizés után még tartjuk félig ülő pozícióban, mintha az öledbe ültetnéd, de mivel még nem ül tartjuk, igazán nem ül. Ez kb. fél óra. Mi is 5 hósak vagyunk és már alig bukik, de nem is etetem rá,minimum másfél óra kell. Az igény szerinti szoptatás nem gyakorit jelent, de ha ezt szokta meg, természetesen erre számít majd. Az ilyen bukós babát hasra vagy oldalra sem szerencsés fektetni rögtön. Próbáld ki, amit írtam, nálunk bejött. Van pihenőszékünk is, olyan ami teljesen dönthető, és ha nem bírjuk tartani, akkor úgy negyed óra után beletesszük félig ülő pozícióba. úgy ül benne mint a babahordozóban, azzal a különbséggel, hogy a lába lefele kinyújtva van, végül is a vízszintet döntjük meg.

A bukás mindaddig nem baj (mondják) amíg szépen fejlődik, de azért végig szenvednek tőle. Amint szilárdabbat eszik, el fog múlni egyébként.

2011. júl. 15. 21:09
 7/17 anonim ***** válasza:
Bocsánat, most látom, hogy elírtam, fél órát tartjuk büfivel együtt (nem másfél órát).
2011. júl. 15. 21:10
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy túl gyorsan jönne a tejem, szopi közben nem folyik mellé, ha fejem magamnak, akkor sem ömlik, csak normálisan folyik. Igazából azzal van a legnagyobb gond, hogy nyugtalan, és nem alszik sokat, gondolom a hasfájás miatt, és csak szopizással tudom megnyugtatni, de ezzel meg 22es csapdájába kerülök, hiszen ha addig szopiztatom amíg elég neki, akkor elalszik közben, utána felébresztem büfizni, de nem alszik vissza, csak ha újra cicire teszem... :S Tegnap már majdnem cumit adtam neki hogy megnyugodjon, de még kitartok...
2011. júl. 16. 08:42
 9/17 anonim ***** válasza:
Ki pontozott le és miért? Ezt azért jó lenne megtudni.
2011. júl. 16. 11:12
 10/17 anonim ***** válasza:
Ja, hát akkor tényleg nem érdemes itt válaszolgatni.... Egyre megy el a kedve az embernek az egész válaszolgatáson, tényleg csak segíteni akartam, azzal amit tapasztaltam, de a tanulság, hogy nem nagyon kéne ezzel pörögni. Végül is van sok egyéb dolgom. Kérdező, ha nem te voltál kérlek ne vedd magadra, a lepontozóknak szólt.
2011. júl. 16. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!