Szoptatás mellett ha kap teát vizet a baba, elfogadja a cumisüveget s a cicit is?
az a baba, amelyik szopik, cumisuveggel is szopik, amelyik kevesbe, azt megzavarhatja. szerintem babafüggő.
(pl az enyem nem szopik mellből, de olyan cumisüvegből sem sajnos, amin nem megfelelő neki a lyuk)
vedono azt mondta, amikor még volt tejem, hogy ha több a táp, akkor ne szenvedjek kanallal meg poharral, hanem adjam cumisuvegbol.
amugy erdekes, de a babam kimondottan szereti a kanalat, amikor az istván kórházban pohárból itatták a babát, az ellen sem volt kifogasa, csak en vagyok tul bena ahhoz, hogy poharbol itassam.
Ha cumisuveggel probalkozol, mindenkeppen egyes lyukut hasznalj, illetve amit én ajanlok, az a hasfajas elleni cumisuveg, nemcsak azert, mert igy nem nyel buborekot, hanem ezekkel az cumikkal ugyanugy "meg kell dolgoznia", mint a cicivel, tehat nem "lustul el", és nem lesz cumizavar.
Ha babád még pici és kizárólag csak szoptatod igény szerint, akkor nincs szüksége plusz folyadékpótlásra. Se teára, se vízre. Ugyanis szopikor először vizes tej jön, ez szolgál innivalóként, majd utána a tartalmasabb, zsírosabb tej következik, ami laktató és tápláló.
Abban az esetben szükséges a folyadékpótlás, ha az anyatej kevés és kiegészítésként tápszert is kap vagy ha már elkezdted a hozzátáplálást.
Illetve nyáron nagy melegben, de ez most nem áll fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!