Azt hallottam, hogy a sűrű szoptatás (amikor csak éhesnek látszik a baba) hasfájást okoz a babának! Ez csak tévhit, vagy van benne valami?
Szerintem pedig legalább annyi érv szól a 3 vagy 4 óránkénti, mint az igény szerinti szopi mellett. Én megértem azokat az anyukákat, akik igény szerint szoptatják a babát, de nem tartozom a táborukba. Nem véletlen hangsúlyozzák a gyerekorvosok és a védőnők, a szoptatások rendszerességét és kiszámíthatóságát. A baba szervezetének, gyomrának, veséjének, beleinek is szüksége van olyan időszakokra, amikor nem dolgoznak, kicsit kiürülnek, tisztulnak. A hasfájás is lehet egy ilyen érv, de nem törvényszerű, ahogyan a többiek is írták, de okozhatja a gyakori szoptatás is.
Én 4 óránként szopiztatom a kislányom, de hozzátartozik, nem is kér hamarabb enni, de örülök neki, mert így neki is, nekem is jó, tudom mihez tartsam magam, el merek menni a boltba, vagy vele hosszabbakat sétálni, mert félúton nem fog ordítani a ciciért. Tudom azt, is, hoyg éjszaka mikor kel fel enni (jó, azért nem kőbe vésett, de legtöbbször kivárja a 4 órát), és azt is, hogy nem minden sírás jelzi azt, hogy a baba éhes. Én megdöbbenve olvasom azokat az anyukákat, akiknek a 7 hónapos babája még 2 óránként szopizik. Szeritnem nem ez a természetes.
Üdv: 6 hetes baba anyukája
Szia!!
Nekem most 3 honapos a babám, és bizony én 3-4 oránként etetem! Természetesen van olyan is amikor nem birja ki ezt az idöt, de az ritka! Sajnos ha nem tartom be nagyon tud fájni a pocakja, és egy kinlodás az egész éjszaka! Nekem ö a második babám és az elsö is ilyen volt sajnos igény szerint szoptattam és nagyo-nagyon fájt a pocakja, éjszakákat nem aludtam ájulásig fennt voltam vele anniyra fájt neki!! most már nem igy csinálom hanem betartom a 3 oránkénti evést, és azota semmi problémánk nincsen. Persze én ezt ugy gondolom, hogy ez egyén függö! Mindenkinek a saját maga döntése hogyan jo neki, és a babájának!
Üdv! Nikol és jo babázást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!