Ilyen melegben mit lehet ilyenkor tenni?
Nem szoptatással kapcsolatos, tudom, de mivel szoptatok, s így jó lenne olyat enni, amitől nem lesz bajunk a babával, ezért gondoltam, hogy ide teszem fel a kérdést.
A lakásunkban 33 fok van éjjel nappal ebben a nagy melegben. Ráadásul tegnap elromlott a hűtő. Ma vitte el a szerelő, mert valószínű gázcsere lesz, s pár napig oda.
Tudnátok-e valami olyan ételt ajánlani, ami hűtő nélkül is eláll? Párom pár napon keresztül 9-22-ig dolgozik, s ebben a melegben nem szívesen mennék ki, s nem vagyunk annyira elengedve, hogy az idő alatt éttermi kajákat együnk.
Hozatok most pl: zabfalatokat, az jó lesz holnap reggelire, s tegnap készítettem sült húst, azt még ma meg tudom enni.
De semmi olyan ötletem nincs, ami laktató is, s hűtő nélkül eláll. Van még itthon májkrém, de azt nem tudom, ehetek-e szoptatás alatt.
A szomszédhoz nem tudok cuccokat átvinni, a fagyasztott dolgokat szerencsére egy ismerős elvitte, csak a hűtő tartalma vesz majd oda.
A szomszédnak meg úgy tele a hűtő, hogy csak a lefagyasztott anyatejet tudta átvenni, az is alig fért be nála, mert ott is kisbaba van, s hozzátáplál, így kevéske a helye.
Utolsónak. Ötleteket vártam, hirtelen romlott el a hűtőnk, s úgy írtam ki a kérdést. El lehet lenni, de mondjuk azt megnézném, hogy tojásin hogyan mi pl. hűtőben tartjuk. S nem konkrétan főtt ételre gondoltam. Jók, amiket írtál, 1-2-őt hasznosítok is. Após úgy volt, itthon lesz, s mivel idhöz vagyok kötve, semmi kajám nem volt amit főznék, csak krumplit tudtam, így ez kilőve. Após meg ugyebár ma nem volt itthon. De ha fura neked ha nem vannak olyan emberek, akik nem foglalkoznak a másikkal. Após azok közzé tartozik. Pl szüleim messze laknak, egyszer hazalátogattunk a kicsivel a múlt hónapban, mikor 4 hós volt, s déltől 7ig utaztunk. Hazajöttünk, s amint beléptünk az ajtón (másfél hetet voltunk távol), após bement a konyhába, s elkezdett főzni, s nem adott, így kimentünk venni kaját.
S nem szokott minket megkínálni. A kicsivel is kitol folyton, múltkor minden ok nélkül kivette az anyatejet a fagyóból, mert kiolvasztotta a hűtőt, s mikor szóltam, hogy ha máskor ilyet tervez, mivel már kevés tejet tudok fejni ( egy fejés alkalmával 20-30 ml jön le), így nekem az aranyat ér, ha megyek a kórházba, ahová a kicsit nem vihetem magammal, mivel csak anyatejet kap. Annyit mondott, hogy neki ne parancsolgassak, mert egy aljas senkiházi vagyok, aki betette a fia házába a lábát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!