Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen melegben mit lehet...

Ilyen melegben mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Nem szoptatással kapcsolatos, tudom, de mivel szoptatok, s így jó lenne olyat enni, amitől nem lesz bajunk a babával, ezért gondoltam, hogy ide teszem fel a kérdést.

A lakásunkban 33 fok van éjjel nappal ebben a nagy melegben. Ráadásul tegnap elromlott a hűtő. Ma vitte el a szerelő, mert valószínű gázcsere lesz, s pár napig oda.

Tudnátok-e valami olyan ételt ajánlani, ami hűtő nélkül is eláll? Párom pár napon keresztül 9-22-ig dolgozik, s ebben a melegben nem szívesen mennék ki, s nem vagyunk annyira elengedve, hogy az idő alatt éttermi kajákat együnk.

Hozatok most pl: zabfalatokat, az jó lesz holnap reggelire, s tegnap készítettem sült húst, azt még ma meg tudom enni.

De semmi olyan ötletem nincs, ami laktató is, s hűtő nélkül eláll. Van még itthon májkrém, de azt nem tudom, ehetek-e szoptatás alatt.

A szomszédhoz nem tudok cuccokat átvinni, a fagyasztott dolgokat szerencsére egy ismerős elvitte, csak a hűtő tartalma vesz majd oda.

A szomszédnak meg úgy tele a hűtő, hogy csak a lefagyasztott anyatejet tudta átvenni, az is alig fért be nála, mert ott is kisbaba van, s hozzátáplál, így kevéske a helye.

2011. júl. 11. 12:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hűtőtáskád nincs?ami szivargyujtorol megy vagy 220-rol?(vagy átalakitoval 220rol)

rizsféléket tudsz enni,olyan főzelék ami nem habarásos

sültkrumpli,és ezekhez kisütni yorsfagyasztott fasirtot(kis kiszerelés is van már(250gr)

ennyi hirtelen.

2011. júl. 11. 12:49
 2/11 anonim ***** válasza:

Csak olyat tudsz enni, amihez reggel (hajnalban) bevásároltok és az elkészült kaja nem igényel hűtőt.

Vagy vegyetek jeget, fürdőszobába egy nagy ládát töltsetek meg vele, alufóliával tekerd körbe. Nem a legjobb, de szerintem sajtnak, tejfölnek nem lesz gondja.

Innivaló hűtése 80 fokban:

Tekerd be vizes törölközőbe és tedd ki a napra. A párolgás hőt von el a palacktól, legjobban az üvegtől.

2011. júl. 11. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Nyugodtan ehetsz májkrémet, a száraz szalámik is b,írják egy ideig a hőséget, a köménymag leves is eláll szerintem, illetve csinálj friss salátát, jól írta az első, nagyjából bármit ehetsz, csak kis kiszerelésűt vegyél, ha pedig az a gond, hogy a párodnak is kéne ebéd, hát ebben az esetben az nem nagyon kivitelezhető, hogy te este 10-kor friss, főtt étellel várd.
2011. júl. 11. 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
A rizs nagyon hamar megromlik. A tészta is. Szerintem főzz mindig csak 1-1 adagot. Ha egyből megeszed, probléma megoldva.
2011. júl. 11. 12:54
 5/11 anonim ***** válasza:

Akkor gyorsrizs,de pár ora alatt nem hiszem h baja lenne.

állitsd az innivalot hideg vízbe...

2011. júl. 11. 12:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Olyan hűtőtáskánk nincs, de autónk sincs, így szívargyújtóról nem is menne. De vannak jó ötletek, ami kivitelezehető, azzal élek :) Sajnos apóssal élünk, a fürdőkádas megoldás bármennyire jó is, kilőve. Ma beszéltem a szomszéddal, igaz az olyan ételeket már elhasználtam, ami hűtő nélkül romlandó. Pl egy tejfelem volt, az lett ma a reggelim :)

Üveges felbontott savanyúk, vaj, majonéz átment a szomszédhoz, meg tudta oldani, ma beszéltünk, s átvittem.

A sült krumpli jó ötlet, a napi főzöcskézés nem mindig jön sajan össze. 5 hónapos a baba, s após fél napokat tölt a konyhában, minden nap főz, bár nem tudjuk párommal minek, ha nagyobb adagot csinál magának, mint nekünk. Persze a mosogatás többnyire rám vár. Így kissé nehéz. Rizst főztem tegnap délben, az kiderül jó-e. Sült hússal, de az biztos jó. Estére felhívott a párom rendeljek pizzát, s arra gondoltam, mire jön, így azért friss, meleg étellel várom. Míg nem jön haza, addig ezek a választékok, de este la tudok menni kis kiszerelésű dolgokért :) Bár fasírt hiába jó ötlet, de az csak nekem lenne jó, páromnak egyszer vettem, s az én általam készítetted eszi meg.

2011. júl. 11. 13:30
 7/11 A kérdező kommentje:
A főzelék érdekelne, ami nem habarásos. Én csak burgonya, borsó (amit most nem ehetek, nem bírja a fiam, már a szopi elején próbáltam) főzeléket szoktam csak csinálni, de azok mind habarásosak.
2011. júl. 11. 13:32
 8/11 anonim ***** válasza:
kelkáposzta,sárgaborsó,de saok főzeléket ránthatsz,kicait más ize lesz de jó ugy is.
2011. júl. 11. 17:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Borsó, káposzta nem jó, szoptatok, s a kicsinek fáj tőlük a pocakja.
2011. júl. 11. 22:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem piszkálódásból, de miért kell meleg, főtt étel minden nap? Pár napot szerintem simán ki lehet bírni hideg ételen, szendvicseken, zöldségen, gyümölcsön... Azért ezekből is lehet tartalmasan, tápanyagdúsan táplálkozni: teljes kiörlésű, magvas pékáru, szalámi/kolbász, fejessaláta, uborka, hagyma, paradicsom, retek, paprika, stb... Este hazafelé visz a férjed egy étkezésnyi sajtot, joghurtot, reggelire mehet főtt tojás, rántotta... tízórai/uzsi meg lehet gyümölcs.

Nem kell szerintem ennyire túlparázni a dolgokat, meleg van, az ember úgysem éhes annyira, ráadásul a nyers dolgokban még több a vitamin is, mint a főttben. Csak lazán!!! :)

(Másrészt, ha apósod főzöcskézik magának, erre kis időre nem tudna "megvendégelni" titeket is? Nekem ez nagyon fura, hogy ő főz magának, nektek meg nem ad belőle... )

2011. júl. 11. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!