Ilyen melegben mit lehet ilyenkor tenni?
Nem szoptatással kapcsolatos, tudom, de mivel szoptatok, s így jó lenne olyat enni, amitől nem lesz bajunk a babával, ezért gondoltam, hogy ide teszem fel a kérdést.
A lakásunkban 33 fok van éjjel nappal ebben a nagy melegben. Ráadásul tegnap elromlott a hűtő. Ma vitte el a szerelő, mert valószínű gázcsere lesz, s pár napig oda.
Tudnátok-e valami olyan ételt ajánlani, ami hűtő nélkül is eláll? Párom pár napon keresztül 9-22-ig dolgozik, s ebben a melegben nem szívesen mennék ki, s nem vagyunk annyira elengedve, hogy az idő alatt éttermi kajákat együnk.
Hozatok most pl: zabfalatokat, az jó lesz holnap reggelire, s tegnap készítettem sült húst, azt még ma meg tudom enni.
De semmi olyan ötletem nincs, ami laktató is, s hűtő nélkül eláll. Van még itthon májkrém, de azt nem tudom, ehetek-e szoptatás alatt.
A szomszédhoz nem tudok cuccokat átvinni, a fagyasztott dolgokat szerencsére egy ismerős elvitte, csak a hűtő tartalma vesz majd oda.
A szomszédnak meg úgy tele a hűtő, hogy csak a lefagyasztott anyatejet tudta átvenni, az is alig fért be nála, mert ott is kisbaba van, s hozzátáplál, így kevéske a helye.
Hűtőtáskád nincs?ami szivargyujtorol megy vagy 220-rol?(vagy átalakitoval 220rol)
rizsféléket tudsz enni,olyan főzelék ami nem habarásos
sültkrumpli,és ezekhez kisütni yorsfagyasztott fasirtot(kis kiszerelés is van már(250gr)
ennyi hirtelen.
Csak olyat tudsz enni, amihez reggel (hajnalban) bevásároltok és az elkészült kaja nem igényel hűtőt.
Vagy vegyetek jeget, fürdőszobába egy nagy ládát töltsetek meg vele, alufóliával tekerd körbe. Nem a legjobb, de szerintem sajtnak, tejfölnek nem lesz gondja.
Innivaló hűtése 80 fokban:
Tekerd be vizes törölközőbe és tedd ki a napra. A párolgás hőt von el a palacktól, legjobban az üvegtől.
Akkor gyorsrizs,de pár ora alatt nem hiszem h baja lenne.
állitsd az innivalot hideg vízbe...
Olyan hűtőtáskánk nincs, de autónk sincs, így szívargyújtóról nem is menne. De vannak jó ötletek, ami kivitelezehető, azzal élek :) Sajnos apóssal élünk, a fürdőkádas megoldás bármennyire jó is, kilőve. Ma beszéltem a szomszéddal, igaz az olyan ételeket már elhasználtam, ami hűtő nélkül romlandó. Pl egy tejfelem volt, az lett ma a reggelim :)
Üveges felbontott savanyúk, vaj, majonéz átment a szomszédhoz, meg tudta oldani, ma beszéltünk, s átvittem.
A sült krumpli jó ötlet, a napi főzöcskézés nem mindig jön sajan össze. 5 hónapos a baba, s após fél napokat tölt a konyhában, minden nap főz, bár nem tudjuk párommal minek, ha nagyobb adagot csinál magának, mint nekünk. Persze a mosogatás többnyire rám vár. Így kissé nehéz. Rizst főztem tegnap délben, az kiderül jó-e. Sült hússal, de az biztos jó. Estére felhívott a párom rendeljek pizzát, s arra gondoltam, mire jön, így azért friss, meleg étellel várom. Míg nem jön haza, addig ezek a választékok, de este la tudok menni kis kiszerelésű dolgokért :) Bár fasírt hiába jó ötlet, de az csak nekem lenne jó, páromnak egyszer vettem, s az én általam készítetted eszi meg.
Nem piszkálódásból, de miért kell meleg, főtt étel minden nap? Pár napot szerintem simán ki lehet bírni hideg ételen, szendvicseken, zöldségen, gyümölcsön... Azért ezekből is lehet tartalmasan, tápanyagdúsan táplálkozni: teljes kiörlésű, magvas pékáru, szalámi/kolbász, fejessaláta, uborka, hagyma, paradicsom, retek, paprika, stb... Este hazafelé visz a férjed egy étkezésnyi sajtot, joghurtot, reggelire mehet főtt tojás, rántotta... tízórai/uzsi meg lehet gyümölcs.
Nem kell szerintem ennyire túlparázni a dolgokat, meleg van, az ember úgysem éhes annyira, ráadásul a nyers dolgokban még több a vitamin is, mint a főttben. Csak lazán!!! :)
(Másrészt, ha apósod főzöcskézik magának, erre kis időre nem tudna "megvendégelni" titeket is? Nekem ez nagyon fura, hogy ő főz magának, nektek meg nem ad belőle... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!