Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom, hogy kevés a tejem?

Honnan tudom, hogy kevés a tejem?

Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 21:09
 1/10 anonim ***** válasza:
2011. júl. 4. 21:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod! De az én fiam már 8 hónapos! Nem tudom, hogy a tejem kevés, vagy csak meghint hülyének néz! Kb 3 hónapja 1,5-2 óránként kér cicit éjjel, kb 1 hete meg óránként! De nem is eszik, csak cumizik rajta (játszócumi nem kell neki)! Ha meg elveszem tőle ordít! Nem tudom mit tegyek, jó lenne már végre aludni is egy kicsit! Hozzátáplálom (nappal), de nem igazán fogadja el. Még 80%-ban anyatejet fogad csak el!
2011. júl. 4. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a foga kínozza... Ilyenkor a szopizó babák a cicivel nyugtatják magukat, szopi közben is masszírozódik az ínyük. Az én lányomat nem viselte meg a fogzás, de jelentősen többször kérte a cicit, ha épp elkezdett bújni egy új foga. ilyenkor a szilárd ételt se ette szívesen. Cicizni meg bármikor :) Aztán, ahogy kibújt a fog, újra evett rendesen, a cicin lógás is alábbhagyott.. Ne félj, amíg szopik, éhen nem fog halni, még most is fedezi az igényeit!
2011. júl. 4. 21:31
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

Inkább szeparációs szorongás lesz ez, nem kevés tej. Fél éjjel egyedül, és amíg cicin van, addig nincs egyedül, anya ott van.

Lassan finoman (apuka segítségével) én leszoktatnám az éjszakai nasiról, nem olyan icipici már, hogy éjjel is szopni kelljen neki.

2011. júl. 4. 21:32
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Ez nem fogzás, mert már 5 hónaposan kibújt 2 foga és olyankor nappal is máshogy viselkedett! Ha mellette alszom, akkor 15 percenként kell fel ciciért! Apával mi is úgy látjuk, hogy az éjjeli kajcsiról kellene leszoktatni, de nem megy! Apa akár mit csinál nem jó, addig ordít, ameddig én nem megyek és adom a cicit (mert én is csak cicivel vagyok jó).
2011. júl. 4. 21:38
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Lefejt tejet próbáltál már adni neki? Gondolom annyiszor van a cicin,hogy nem volt lehetőség. Próbáld meg egyik etetés helyett lefejni, és azt adni oda neki cumisüvegben. Ha úgy is kell neki, akkor éhes, ha nem akkor tényleg valamiért a cicin érzi jól magát, és akkor más "terápia" kell. Szerintem így kiderül.
2011. júl. 4. 21:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Nem tudom lefejni, mert nappal is 1,5-2 óránként cicizik (Meg se tud duzzadni a mellem). És ő többet tud kiszopizni, mint én lefejni! Mindig is többször evett keveset!
2011. júl. 4. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne stresszelj, leszokik az éjszakai evésről, amikor eljön az ideje. Nálunk ez addig tartott, amíg szopiztak a gyerekek :-))) Az elsőnél szerettem volna "mintagyereket", aki este jól bekajál, aztán hagy aludni... Hát nem jött össze. A másodiknál hagytam, hogy a gyerek legyen a főnök: együttalvás, éjszakai önkiszolgáló... Reggelente kipihenten ébredtünk mindannyian :-D Persze egy csomóan megszóltak/megszólnak ezért, de nem érdekel és inkább hallgatok az ösztöneimre.
2011. júl. 5. 00:23
 9/10 xStefix ***** válasza:

És amikor mellette alszol, nem tudsz jobban pihenni? Olvasom, hogy nagyon gyakran kel ilyenkor; de még ígyse jobb, mint amikor külön kelsz fel hozzá?

Mert ugye mindenképp jó lenne, ha szopizhatna (akár éhes, akár szeparációs szorongása van, akár fogzik - ha őt ez nyugtatja meg), csak nyilván az se megy sokáig, ha te egyáltalán nem tudsz emiatt pihenni...

Szerintem ne akarjátok erről rögtön lenevelni, mert lehet, hogy rosszabbul jártok. Abból, amit leírsz, elég kis cicimumusnak tűnik. :) Ha valós igénye van rá(d), akkor érdmesebb ezt most még kielégíteni, csak ehhez tudni kellene, mi áll a háttérben. Az ok tudatában már lehet, hogy ti is máshogyan állnátok hozzá és nem aggasztana ennyire.

2011. júl. 5. 15:45
 10/10 xStefix ***** válasza:
Ja igen, ami még lehet: mozgásfejlődés? Nem kezdett el mostanában nagyon mozogni, valami újat? Lehet, hogy az is belejátszik. (Bár ha nappal is sokszor eszik, akkor ez kevésbé esélyes.)
2011. júl. 5. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!