Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor mehetünk ki a szabadba...

K.Andi83 kérdése:

Mikor mehetünk ki a szabadba 2 hetes babámmal?

Figyelt kérdés
2011. júl. 1. 11:28
 1/10 anonim ***** válasza:
19%

Elméletileg 4 (egyes orvosok szerint 6) hetes korig nem igazán ajánlott elhagyni a lakást. Ennek az az oka, hogy a baba immunrendszere még fejletlen, bámrilyen fertőzést elkap, nagyon súlyosan érinti.

Azonban ha el tudtok menni úgy sétálni, hogy kikerülitek az embereket, és jó idő van (nem fúj a szél, nincs döglesztő hőség vagy nagyon erős napsütés, stb), akkor akár már most is kimehetsz vele.

2011. júl. 1. 11:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki 1-2 naposan kiviszi, attól sem lesz semmi baja a babának. Végülis mitől lenne? Nekem most 8 hetes, a gyerekorvos 2 hetes kort mondott. Ha szép az idő, fogd és vidd! :)
2011. júl. 1. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fúj nagyon a szél, ha nem szakad az eső, ha nem tűz a nap, mint a fene, akkor ki lehet vinni már őt egy picit.

Lányommal mi 2 hetesen voltunk kint először ősszel. Nagyon szép, enyhe idő volt akkor. Nem voltunk kint sokat, először csak 10 perceket, majd naponta növeltük a kint töltött időt.

Szélvédett, nap védett helyen legyetek.

2011. júl. 1. 11:32
 4/10 judavi ***** válasza:
100%
Már nyugodtan kiviheted. A fiam 1 hetes volt mikor kivittük (most 8 hetes). Azt mondta a gyerekorvos, hogy először csak 10 percre, aztán egyre hosszabb időre. Nagyon meleg volt akkor, így mi már elsőnek is kint voltunk fél órát legalább, azóta meg több órát is egy nap... kivéve a nagy meleget, meg ezt a mai időt :(
2011. júl. 1. 11:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem őszi babám volt, 2 hetesen vittem ki először, mert akkor jött be a nagyon szép, napos vénasszonyok nyara :) Eleinte negyed órát voltunk csak kinn, aztán többet. Nyugodtan kiviheted, amikor épp nincs nagy meleg vagy nagy szél. Én azt tartom hülyeségnek, amikor pár hetes babákat bevásárlóközpontokba hurcolásznak, ahol semmi keresnivalója nincs (nyáron az erős légkondi, télen a teleköpködött levegő...), mondván, hogy kinn még nem lehet, inkább boltba mennek vele...
2011. júl. 1. 11:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
2 hetesen vittem ki, májusi baba volt.
2011. júl. 1. 11:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy hónapja jöttünk haza a kórházból, és másnap már kiültem vele a kertbe egy pár perce. bár nagyon csendes helyen, kertes házban élünk. Tiszta a levegő, erdő széle...stb.

A gyerekorvos, amikor kijött, akkor mondta, nyugodtan kivihetem. akkor volt 5 napos a baba.

2011. júl. 1. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Már ki lehet majd, de ma pl. itt nagyon hideg szél fúj, ne ma kezdjétek a levegőzést, ha ott is ilyen az idő, ahol ti laktok.

Dög melegben, esőben, szélben, ködben és télen minusz 5 fok alatt és hóesésben nem szabad kivinni a picit és a napsütéstől óvni kell (nem csak 11-15-óráig,hanem egész nap, megfelelő árnyékolással)!

Először az ablakot kell kinyitni a szobájában és úgy levegőztetni (felöltöztetve -sapi is kell!).

Első nap 5, második nap 15, harmadik nap fél óra időtartamra, majd következő nap már mehettek is sétáni 10 percre, majd naponta 10-15 perccel többet. Ha már megszokta és szereti a sétát és olyan az idő akár 1,5-2 órát is kinn lehet a levegőn a baba.

Én is kéthetesen kezdtem a levegőhöz szoktatni a picimet, pedig október végi baba, de pont jó idő volt (17 fokok), így kihasználtuk az alkalmat.

Később már a hidegben is imádott sétálni, persze akkor csak fél órára vittem ki, ha olyan volt az idő, hogy mehettünk!

2011. júl. 1. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi baja :)

Május 10-én szültem, öt nap kórház, aztán következő héten már mentünk tanácsadásra, úgyhogy kénytelen voltam kivinni a lakásból. Utána viszont nem láttam értelmét órát nézegetni, ha már egyszer több órát kinn volt. Azóta minden nap megyünk. A nagyobbik lányommal ugyan ez volt a helyzet.

2011. júl. 1. 14:38
 10/10 anonim ***** válasza:
A szülésznőm azt ajánlotta, h már 2hetes korban, 20 percre nyugodtan kivihetem a babámat, pedig korababa. Nap ne érje, és ne rossz időben menjetek. Ha belegondolsz, akinek nincs autója, az hogyan viszi haza a babáját a kórházból?
2011. júl. 2. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!