Mikor mehetünk ki a szabadba 2 hetes babámmal?
Elméletileg 4 (egyes orvosok szerint 6) hetes korig nem igazán ajánlott elhagyni a lakást. Ennek az az oka, hogy a baba immunrendszere még fejletlen, bámrilyen fertőzést elkap, nagyon súlyosan érinti.
Azonban ha el tudtok menni úgy sétálni, hogy kikerülitek az embereket, és jó idő van (nem fúj a szél, nincs döglesztő hőség vagy nagyon erős napsütés, stb), akkor akár már most is kimehetsz vele.
Ha nem fúj nagyon a szél, ha nem szakad az eső, ha nem tűz a nap, mint a fene, akkor ki lehet vinni már őt egy picit.
Lányommal mi 2 hetesen voltunk kint először ősszel. Nagyon szép, enyhe idő volt akkor. Nem voltunk kint sokat, először csak 10 perceket, majd naponta növeltük a kint töltött időt.
Szélvédett, nap védett helyen legyetek.
Mi egy hónapja jöttünk haza a kórházból, és másnap már kiültem vele a kertbe egy pár perce. bár nagyon csendes helyen, kertes házban élünk. Tiszta a levegő, erdő széle...stb.
A gyerekorvos, amikor kijött, akkor mondta, nyugodtan kivihetem. akkor volt 5 napos a baba.
Már ki lehet majd, de ma pl. itt nagyon hideg szél fúj, ne ma kezdjétek a levegőzést, ha ott is ilyen az idő, ahol ti laktok.
Dög melegben, esőben, szélben, ködben és télen minusz 5 fok alatt és hóesésben nem szabad kivinni a picit és a napsütéstől óvni kell (nem csak 11-15-óráig,hanem egész nap, megfelelő árnyékolással)!
Először az ablakot kell kinyitni a szobájában és úgy levegőztetni (felöltöztetve -sapi is kell!).
Első nap 5, második nap 15, harmadik nap fél óra időtartamra, majd következő nap már mehettek is sétáni 10 percre, majd naponta 10-15 perccel többet. Ha már megszokta és szereti a sétát és olyan az idő akár 1,5-2 órát is kinn lehet a levegőn a baba.
Én is kéthetesen kezdtem a levegőhöz szoktatni a picimet, pedig október végi baba, de pont jó idő volt (17 fokok), így kihasználtuk az alkalmat.
Később már a hidegben is imádott sétálni, persze akkor csak fél órára vittem ki, ha olyan volt az idő, hogy mehettünk!
Nem lesz semmi baja :)
Május 10-én szültem, öt nap kórház, aztán következő héten már mentünk tanácsadásra, úgyhogy kénytelen voltam kivinni a lakásból. Utána viszont nem láttam értelmét órát nézegetni, ha már egyszer több órát kinn volt. Azóta minden nap megyünk. A nagyobbik lányommal ugyan ez volt a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!