Kisgyereketek szívesen megy ki a szabadba játszani?
A fiam 2 és fél éves, még soha nem mondta, hogy menjünk ki. Minden nap kiviszem, de harcok árán, kergetnem kell a lakásban, hogy egyáltalán felöltözzön.
Arra volnék kíváncsi, ez mennyire általános.
Szia!
Az enyém 2 éves múlt, de inkább engem kerget, hogy "menjünk játszira"... :)
Hát nem tudom.... az enyém imád lent lenni.
Valamik rossz élménye volt esetleg?...
Az enyém állandóan menn, mindegy neki hogy gyalog, autóval, szabadba, játszótérre, kirándulni, csak menjünk.
Még vásásolni is szívesen jön
Szia!
Az én kisfiam sem volt oda az elmenésért ebben a korban, viszont úgy 3 éves kora körül rákattant a rovarokra, és azóta nem lehet behozni a kertből (társasházi kert). Nem lehet, hogy ha elmennétek kettecskén a zöldbe, és megcsodálnátok a fűben rohangászó hangyákat és társaikat, kedvet kapna egy idő után? Persze nem minden gyereket ugyanaz érdekli, és erőltetni nem lehet ezet, de az ilyen hobbi szerintem több szempontból is remek: jó levegőn van, bárhol elvan, ahol van egy talpalatnyi zöld terület, a többi gyereket is bevonja a játékba, együtt figyelik, gyűtjik, nézik a kis élőlényeket.
Bocs, ha hülyén hangzik, de az alapja talán nem marhaság, próbáld megtalálni, mi az a tevékenység, ami kint leköti, lehet az labdázás is vagy nem tudom…
Akár kettesben, akár hármasban megyünk, ugyanaz a harc.
A bogarak sajnos (jelenleg) nem érdeklik, már sok mindent kipróbáltam. Eddig a futóbicikli még ami úgy ahogy bejön, de az elindulás ugyanúgy szörnyű.
Ha kint vagyunk, folyton haza akar jönni, már megőrjít.
nem történt valami kint, amit rossz emlékként élhet meg? például a többi gyerekkel?
egyébként én se szerettem más gyerekek társaságában lenni, de rajtam csak később jött ki.
nincs esetleg kis barátja, unokatestvére akivel szívesen menne ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!