Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hetes kisfiam hány gram...

2 hetes kisfiam hány gram tejet kell igyon egy étkezéskor?

Figyelt kérdés
Mivel nincs elég tejem potolom tápszerrel. Kifejtem a tejet és kb 55 gram jött a két ciciböl. Vajon ez elég egy szoptatásra?
2011. jún. 30. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom nagyon keveseket evett ilyen piciként. Talán 30-40-50 ml-t. Amúgy olyan nincs, hogy mennyit kell ennie. Ha éhes tedd cicire és a tejtermelésed majd igazodik a kereslethez!
2011. jún. 30. 19:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon okosan írta az első. Nincs olyan, hogy mennyit kell ennie. Egy felnőttnek mennyit kell ennie? Amennyi jól esik neki. Tedd mellre olyan gyakran amilyen gyarkan kéri, és akkor nem kell a pótlás sem.
2011. jún. 30. 19:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak az a problémám hogy nincs elég tejem, és a kicsi 2 orát is szopik és ugysem lak jol mert sir, orditt. Ezért kifejtem hogy lássam mennyi van 55ml. volt a 2 melben. És muszály potoljam tápszerrel mert csak minden 2 ik szoptatásra gyül meg ez a tej. sajnos nincs mit csináljak. Eddig szoptattam de vissszaesett a sulya tehát muszály volt a tápszer.
2011. jún. 30. 19:58
 4/12 xStefix ***** válasza:
74%

Te nem fogsz tudni annyit kifejni (lgalábbis nem két hét gyakorlattal), amennyit ő ki tud szívni.

Ha 2 óra szopi után sem elégedett, akkor lehet, hogy valóban nem elég a tejed - de ez nem is fog javulni, ha tűpszerrel pótolsz, pláne, ha minden második szoptatást kihagyod!

Keress fel egy szopis tanácsadót, mert ha már ilyen korán tápiztok, nagy az esélye, hogy pár héten belül el fogsz apadni és/vagy a babád leszokik a szopásról az üveg miatt!

Szerintem igazán még be sem indult a tejed...

2011. jún. 30. 20:25
 5/12 anonim ***** válasza:
33%
ne erőlködj és görcsölj szerintem, ha lesz lesz ha nem nem! Te akkor is jó anya leszel:-) igyál szopis teákat, lehet még beindul, de pótolnod kellene tápszerrel, ebben a doki tud segíteni, mert nem mindegy mit kap a csöpi. és igyál sokat, pihenj. én csak 4 hónapig tudtam szoptatni, de a végére már nem is idegeskedtem, elengedtem. Neki sem volt jó a kínlódás és nekem sem.
2011. jún. 30. 21:05
 6/12 anonim ***** válasza:
21:05 ös vagyok, még annyi, hogy 100 milit evett 2 hetesen és nem volt nagy a babám, emellett másnak 40-50 mili is elég:-)
2011. jún. 30. 21:06
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

A súlyát szorozd meg 150-el,az eredményt oszd el annyival ahányszor eszik egy nap,és kijön az "ajánlott"mennyiség!

Pl:4kg a baba,akkor 4x150=600ml:6 étkezéssel=100ml

2011. jún. 30. 21:22
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Te hülye vagy!

Két hetesen egyszerre 55-öt fejni az jó. Nem egy alkalom véletlenszerű kétségbeesett fejése számít.

Ilyen idős baba napi kb. 600-800 ml-t szopizik, ha kánikula van többet is.

Tedd csak mellre, mikor ordít, ne számolgasd, milyen gyakran kell. 1. hó végére általában beáll a mennyiség, de ha tápszerezed hozzá, nem fog.

2011. jún. 30. 22:00
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Igen, nagyon sokan itt rontják el, a számolgatás meg a pótolgatás amikor nem is kellene... aztán 3 hét múlva jön, hogy ő bezzeg mindent megtett mégis elapadt a teje. Pedig igazából a szoptatása ellen dolgozott.
2011. jún. 30. 22:03
 10/12 anonim ***** válasza:
76%

Két hetesen egy szopira általában elég az 50.

Csak azt is tartsd szem előtt, hogy reggel lehet, hogy kifejsz 50-et, de délután egy csepp sem jön már.

Nekem sajnos így van.

Én mérem, hogy tudjam, evett-e egyáltalán. Mert onnan tudom, hogy azért sír, mert még éhes.

Szerintem 2 órát ne hagyd, maximum egy felet, mert úgysem szopik ő már semmit, nehogy ezért utálja meg a cicid, mert üres, ő meg hiába fárad. Inkább gyakrabban tedd rá.

Nekem segít még a Mecsek tejszaporító tea, a Karamalz malátaital, a napi 2 liter ásványvíz.

Fontos még a sok leves, a nyugalom, az alvás, jó lehet a forró vizes mell zuhany. És a fejés, de ha ennyit szívja, akkor lehet a fejés el is maradhat.

2011. júl. 1. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!