Miért írják azt nagyon sokan, hogy "tejci"? Nem lehetne tejcsi, vagy csak egyszerűen tej?
Figyelt kérdés
2008. febr. 24. 15:35
1/8 anonim válasza:
Ezen már én is sokat gondolkoztam... Sokan, amikor gyerekük születik, meg előtte is, felvesznek vmi szörnyű affektáló stílust, kb "leereszkednek a kisbaba szintjére" pedig szerintem a gyereknek is jobb, ha kedvesen, de normálisan beszélnek vele.
2/8 anonim válasza:
Engem is megőrjít ez a gagyogás... Nem tudom, miért kell úgy beszélni egy gyerekhez, mintha idióta lenne. Ami mégrosszabb, hogy az így beszélő anyukák a felnőttekkel is így kezdenek beszélni. Én mindig azt mondom a fiamnak, hogy tej, vagy max. tejecske. Ennél csak az rosszabb, amikor direkt pöszítenek, pl. "Szépszégem, deje cak ide anucihoz..." na ettől a falnak megyek, minek kell beszédhibákra megtanítani egy gyereket? Amikor feltettem egy hasonló kérdést, valaki hozzám vágta, hogy biztos nincs még gyerekem. Hát van. És nem lett belőlem értelmi fogyatékos ettől.
3/8 anonim válasza:
Szia! A tejcsi szerintem sokkal afektálósabb stílusú, mint a tejci....:P Mifelénk a tejci az elterjedt és nem a tejcsi! Nekem az a furcsa!:D
4/8 A kérdező kommentje:
Sajnálom, ha valakit megbántottam kérdésemmel!Szerintem, ha valaki ide azt írja, hogy tejci, akkor a gyerekének is azt mondja. És minek egy gyereket beszédhibásra nevelni?Hogy később meg logopédushoz kelljen hordani?
2008. febr. 25. 14:06
5/8 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy megbántottál valakit, de szerintem ez az oldal nem azért van, hogy olyan kérdéseket írkáljunk ki, amiben lehet a másikat bírálni. Amúgy, hogy a kérdésnél maradjak, illetve a kommentednél, az nem beszédhiba, ha egy gyerek azt mondja, hogy tejci, és az nem logopédusra tartozik. A kisgyermekek azért becézik a tárgyakat, fogalmakat, mert megnyugtatja őket, nem pedig azért mert "beszédhibásak" vagy "idióták" lennének.
6/8 anonim válasza:
Ja, annyit még írnék (az előbb is én voltam), hogy a kislányom 2 és fél évig szopott, végig "szopinak" hívta, és nem lett értelmi fogyatékos, ahogy írták előttem. Most 5 éves, és az óvónő szerint egy 7 éves gyerek értelmi szintjén van.
7/8 anonim válasza:
Nem azt írtam, hogy a gyerek lesz tőle fogyatékos, hanem hogy a szülő viselkedik úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!