Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valaki segítene? Amióta...

Valaki segítene? Amióta szoptatok szorulásom van.

Figyelt kérdés

Akármit eszek, annyira Á(elnézését) kemény a székletem, hogy kínszenvedés minden nap a wc-zés.

Ehhez még hozzájön az aranyerem, ami emiatt nem gyógyul.

Tudtok valami széklet lazítót amit lehet szoptatás alatt is alkalmazni?

Hiába a sok víz, gyümi, kefír, joghurt:(

2011. jún. 20. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én minden este megittam egy pohár langyos vizet!Reggelre soha nem volt gond! Esetleg még segít a szilva befött is!
2011. jún. 20. 12:09
 2/12 A kérdező kommentje:
igen? kipróbálom, köszönöm
2011. jún. 20. 12:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Aszalt szilva, szilvalekvár, szilvalé valóban nagyon jó. Nekem még a sárgabarack is segít, meg az almalé (nem a szűrt, hanem az a valóban almából készült, zavaros fajta).

Meg a 3in1 kávé tejjel, sőt, szerintem ilyen placebo-hatásként a macikávé, azaz a koffein nélküli, gabonakávé is 10-15 percen belül meghozza a hatását.

2011. jún. 20. 13:22
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem terhesség alatt a lenmagpehely vált be. Joghurttal ettem reggelire, pár óra múlva megoldotta a problémát :)

Én bioboltban vettem, gondolom gyógynövényboltban is találsz.

2011. jún. 20. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Jaj szegény, én is ezzel szívtam! Ez nem a szoptatás miatt van, hanem azért, mert szültél, és a beleid, és a szerveid, most rendeződnek vissza a megfelelő állapotba! Én kaptam az orvostól olyan kúpot, és krémet, amit szoptatás alatt is használhattam, így valamennyire megszüntettük a vérzést, és az aranyeret, a székelés pedig nekem spontán, magától rendeződött, ehettem én bármit, akkor is csak 3-4 naponta sikerült, és hát ne tudd meg... Kitartást! Nem tudom mennyi idős a pici, de nekem kb. 4 hónapos volt, mikor már azt mondhattam naponta sikerül, és normálisan!
2011. jún. 20. 13:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha több C-vitamint szedsz, attól is lazább a széklet.
2011. jún. 20. 18:10
 7/12 A kérdező kommentje:
tényleg segít a c vitamin?jaj de jó lenne, mert ez kínszenvedés minden reggel, annyira fáj kb mintha kavicsokat kéne kitolnom,elnézést a kifejezésért.
2011. jún. 21. 12:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Megértelek, én a terhesség alatt szenvedtem vele nagyon sokat, ráadásul rettegtem, hogy nehogy baja legyen a babának.

Szóval én mondjuk éhgyomorra 100%-os szilvalekvárt ettem,utána meleg teát,és naponta több c-vitamint. Mindenkinél más mennyiségnél jön a lazább széklet. Nem tudom,mennyit szedsz, ki kell tapasztalnod. Amikor laza lesz a széklet,az jelenti hogy elég c-vitamint szedsz.

Akár 3-szor is bevehetsz 1000mg-ot, de lehet,hogy 1 is elég,szervezetfüggő. Én napi 3x500 mg-ot szedek és sosincs székrekedés.

Mindenképp ajánlom a c-vitamin fokozását, mert ebben segít és általánosan is kell a szervezetnek. Amúgy ha beáll a dolog csökkentheted is az adagot,magad döntöd majd el. 1000 mg amúgy is ajánlott egy átlagos embernek is,szoptatós mamának több kell,több folyadékot is veszítesz.

Ja és nekem mondjuk még a sárga alma is jól jött,de ezt már tényleg embere válogatja.

2011. jún. 21. 13:06
 9/12 A kérdező kommentje:

hú, nagyon remélem hogy hat.

De ( hülye kérdés) de nem árt a babának? Tudod szoptatok.

Bár nem hiszem, hiszen vitamin.

nagyon köszi!

2011. jún. 21. 21:33
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem árt, több vitamin szükséges ilyenkor, mindenből, ezt írják a szakkönyvek is ne aggódj. Én is így csinálom hónapok óta,és nem közvetlenül a baba kapja,hanem rajtad keresztül az anyatejjel. Biztos lehetsz benne!

Próbálgasd magad,emeld az adagot fokozatosan, és próbálgathatod a egyéb módszereket is mellette. Nem biztos hogy rögtön jön a kívánt hatása, de azokkal is elérheted. A C-vitamin szerintem 1-2 napon belül hat, ha eléred a kívánt mennyiséget. Terhességem alatt 2000 mg-ot szedtem. Néha 3000-et. Napi 3X1000,reggel,délben,este.

2011. jún. 21. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!