Valaki segítene? Amióta szoptatok szorulásom van.
Akármit eszek, annyira Á(elnézését) kemény a székletem, hogy kínszenvedés minden nap a wc-zés.
Ehhez még hozzájön az aranyerem, ami emiatt nem gyógyul.
Tudtok valami széklet lazítót amit lehet szoptatás alatt is alkalmazni?
Hiába a sok víz, gyümi, kefír, joghurt:(

Aszalt szilva, szilvalekvár, szilvalé valóban nagyon jó. Nekem még a sárgabarack is segít, meg az almalé (nem a szűrt, hanem az a valóban almából készült, zavaros fajta).
Meg a 3in1 kávé tejjel, sőt, szerintem ilyen placebo-hatásként a macikávé, azaz a koffein nélküli, gabonakávé is 10-15 percen belül meghozza a hatását.

Nekem terhesség alatt a lenmagpehely vált be. Joghurttal ettem reggelire, pár óra múlva megoldotta a problémát :)
Én bioboltban vettem, gondolom gyógynövényboltban is találsz.

Megértelek, én a terhesség alatt szenvedtem vele nagyon sokat, ráadásul rettegtem, hogy nehogy baja legyen a babának.
Szóval én mondjuk éhgyomorra 100%-os szilvalekvárt ettem,utána meleg teát,és naponta több c-vitamint. Mindenkinél más mennyiségnél jön a lazább széklet. Nem tudom,mennyit szedsz, ki kell tapasztalnod. Amikor laza lesz a széklet,az jelenti hogy elég c-vitamint szedsz.
Akár 3-szor is bevehetsz 1000mg-ot, de lehet,hogy 1 is elég,szervezetfüggő. Én napi 3x500 mg-ot szedek és sosincs székrekedés.
Mindenképp ajánlom a c-vitamin fokozását, mert ebben segít és általánosan is kell a szervezetnek. Amúgy ha beáll a dolog csökkentheted is az adagot,magad döntöd majd el. 1000 mg amúgy is ajánlott egy átlagos embernek is,szoptatós mamának több kell,több folyadékot is veszítesz.
Ja és nekem mondjuk még a sárga alma is jól jött,de ezt már tényleg embere válogatja.
hú, nagyon remélem hogy hat.
De ( hülye kérdés) de nem árt a babának? Tudod szoptatok.
Bár nem hiszem, hiszen vitamin.
nagyon köszi!

Nem árt, több vitamin szükséges ilyenkor, mindenből, ezt írják a szakkönyvek is ne aggódj. Én is így csinálom hónapok óta,és nem közvetlenül a baba kapja,hanem rajtad keresztül az anyatejjel. Biztos lehetsz benne!
Próbálgasd magad,emeld az adagot fokozatosan, és próbálgathatod a egyéb módszereket is mellette. Nem biztos hogy rögtön jön a kívánt hatása, de azokkal is elérheted. A C-vitamin szerintem 1-2 napon belül hat, ha eléred a kívánt mennyiséget. Terhességem alatt 2000 mg-ot szedtem. Néha 3000-et. Napi 3X1000,reggel,délben,este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!