Egy 2 hetes babának mennyi a napi (anya) tej adagja, és mennyit kell egy hét alatt gyarapodnia?
Oldalt nem tudok javasolni, de szerintem szuperül gyarapszik a babád, főleg ha azt nézzük, hogy a születési súlyból még fogyni is szoktak. Azt hiszem havonta fél kiló körül "kell" gyarapodni.
Ne hallgass másokra, ha te úgy érzed, hogy elég a tejed, akkor úgy is van. Állj ki az igazadért.
Amúgy fejni tudsz?
Köszönöm a válaszokat!
Miután szopizott, csak nagyon keveset tudok még lefejni, de szoktam, hátha ezzel is több termelődik.
Remélem, még kialakul a kereslet-kínálat, s lesz elegendő tejem.
Szio, en nemreg tettem fel ilyen kerdest. legkonnyebben kiszamolni az adagjat:
(merleg ruhastol, elotte-utana, hogy tudd, mennyit evett)
(Tiszta súly (KG)x 150): étkezések száma
Például a fiam 3,8 kiló, azt szorzom 150-el, az 570, és mivel 8x eszik naponta, osztom 8-al, így kijön, hogy kb 72 milit kell ennie. Persze hol tobbet eszik, hol kevesebbet, mint mindenki.
Onnan tudom, hogy jóllakott, hogy már nem hideg a kis keze, illetve nem szoritja okolbe, nem fesziti be, nem jatszik cséphadarót vele.
Sajnos nekem keves a tejem, én sem adtam neki tapszert, amikor kellett volna, korhazba is kerultunk, pedig gyarapodott a súlya :( Úgy megijedtem, és atertekeltem mindent, hogy azóta, ha nincs eleg tejem, kipótlom. Vettem egy Szoptanít keszuleket, azóta a tejem is több, ugyhogy remelem nem sokaig kell mar hasznalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!