Ha folyamatosan feszül a mellem, (mert fejem), akkor az tényleg apadáshoz vezet?
Lehet félreértelmezem, egyik kérdéshez adott válaszban olvastam, pont stefix írt hasonlót, hogy nem kell, hogy feszüljön a mell (nem szabad), mert pont ez vezet apadáshoz.
Ezt nem értem.
Előbb elküldtem, mint akartam...
Szóval ez a lényege a kereslet-kínálat kialakulásának.
Ha valaki minél inkább próbál "takarékoskodni" a tejével, hogy jóóóól duzzadjon meg cicije, "összegyűjti" a tejet és ritkábban szoptat, annak apadni fog a teje. Míg ha valaki kevésbé feszes mellből gyakran szoptat, annak egyre több termelődik, hiszen az agy azt a parancsot kapja, hogy "kiürült! tessék termelni!"
Kezdem érteni.
Tehát ha mindig jól meg van duzzadva, akkor apadni fog a kínálatig.
Ha meg kevesebb és növelni kell (szoptatással, vagy fejéssel), akkor meg több te fog termelődni a kínálatig.
(kereslet-kínálat)
Helyesen értelmezem?
Illetve dehogy van így! :)
Nem a kínálatig fog változni a tej mennyisége, hiszen az a kínálat (mármint amit termelsz azt kínálod). A keresletig fog beállni a tejtermelés (amennyit fejsz/szoptatsz annyi a kereslet).
Egyébként igen. Ezzel lehet szabályozni a tejmennyiséget, ha sok a tejed, és nem akarsz már annyit (teli a fagyasztó) akkor néha hagyni kell egy kicsit feszülni (kevesebbet/ritkábban fejni), és pár napon belül kevesebb lesz, ha szaporítani szeretnél, akkor pedig szoptatni/fejni kell.
Értem, igen, egyébként a keresletig, utána nekem is leesett.:)
Köszönöm a válaszodat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!