Más is kudarcként éli meg ha nincsen elég teje és tápszeres lesz a babája? Én sokat sírok emiatt hogy nem vagyok jó anya és nem tudom megadni azt a sok jót az anyatejjel.
Szia!
Én most vagyok 35 hetes, és még előfordulhat, hogy én sem tudok majd szoptatni, pedig nagyon készülök.
Sztem ne aggódj ezen, te nem tehetsz róla ha minden erőfeszítés, gyógytea és csodaszer ellenére sincs tejed!
Tudom, hogy a legegészségesebb, legolcsóbb és legjobb a szoptatás, de a tápszeren felnőtt babák is pont olyan szépek, egészségesek, boldog pici babák, mint anyatejes társaik.
Esetleg beszélj a védőnővel, és ha téged megnyugtat akkor biztosan van lehetőség anyatejgyűjtőből hozott tej adására. (bár én inkább tápszert adnék, amiért most sokan megköveznek)
A szoptatás során nem csak a tápanyag a fontos, hanem a szeretet, a meghitt pillanatok, az anya-gyermek kommunikáció, amit akkor is tudsz nyújtania babádnak, ha az öledbe véve nem a melledből, hanem egy cumisüvegből eszik!
Ne gyötörd magad ezzel, nagyon jó anya vagy, és a babád a legjobbat kapja!
Sok boldogságot!
Ne idegeskedj!!! Ez a legfontosabb. Most múlt 3 hetes a babám és bár jól indult a dolog, még fejni is kellett, egy hét után elapadt a tejem. Összezuhantam, amitől még rosszabb lett. Aztán megfogadtam amit a többiek mondtak. Sok folyadék, tápláló kaja, lehetőleg naponta 5X + sok gyümi és sok pihenés! Most nem a házimunka a legfontosabb!! Pihenj sokat és ne idegeskedj! Most van tejem, de az esti etetést sokszor tápszerrel kell nekem is pótolni. De ettől Te még jó anya vagy! És a babádnak akkor teszel jót, ha úgy érzi Nálad is minden rendben van. Boldog mama = boldog baba!!
Jó babázást!
Én sírva bontottam ki a tápszeresdobozt, de nem volt mit tenni. Nem bírtam tejet csinálni sehogy. Beletelt egy kicsi időbe mire megszoktuk az új helyzetet, de a tápit is a legnagyobb szeretettel adtam a babának és tudtam, hogy abban is megvan minden amire szüksége van.
Másfél hónapos korától kapott pótlást és hat hónapos koráig annyi anyatejet amennyit csak bírtam neki adni. Ma már nem rágom magam ezen, mert vidám, mosolygós 10 hónapos kiscsaj, aki imád engem és persze fordítva. Minden reggel puszit ad, mikor megkapja a tápiját.
Nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya.
Kitartás
ugyanazt tudnám leírni amit a többiek!teljesen igazuk van!!
ezek a hozzászólások még nekem is jól estek,pedig nem is én irtam ki a kérdést.Aranyosak vagytok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!