Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a babája sokkal többet eszik, mint amit az "irodalom" ajánl?

Figyelt kérdés
Az én kislányom 3 hetes, és 3 óránként kb. 120-130 ml-t szopizik. Ennek fele anyatej, a másik fele tápszer. Úgy tudom, hogy ennek a fele is elég lenne, és picit aggódom.
2009. márc. 14. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kislányom most 4 hónapos és 240 ml tápszert eszik meg, a védőnőm szerint borzasztó sok,de mit csináljak? Ennyi kell neki és kész.5660 gramm és 65 cm 4 hónaposan.

2009. márc. 14. 16:14
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha van tejed akkor miért adsz neki tápszert is még plusszban?
2009. márc. 14. 17:37
 3/8 A kérdező kommentje:

mert csak fele tejem van. Sajnos nem elég, így kéri még atápszert. kb, ugyanannyit mint amennyit szopizott.

Köszönöm a válaszokat.

2009. márc. 14. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez picit sok, a pótlást lecsökkenteném a helyedben :)
2009. márc. 14. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém volt, hogy 200-at is megevett. De ciciből. A cumisüveggel vigyázni kell, mert azzal könnyű túletetni, mert könnyen jön belőle. De szerintem ennyi mennyiség még normális. Mekkora a súlya?
2009. márc. 14. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
A kislányom már a kórházbam is benyomta a 100 grammokat. pedig 4 naposan jöttünk haza)))) Utána nem mértem soha. Persze a szopi más, mint a tápszer... íő sosem hízott nagyon sokat egy hónap alatt. Az első két hónapban 70 dekát, utána 50-eket, fél évesen már "csak"30-at. Lehet, hogy elég lenne neki a pótlásbó kevesebb, vagy próbáld meg a pótlás nélkül. Lehet, hogy kicsit kevesebb ideig bírná és sűrűbben kéne szoptatni, de az meg serkentené a tejtermelést... Bár te döntöd el, mit és mennyit adsz neki enni.
2009. márc. 15. 07:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Most 3.450 kg. 3010-el született, a kórházban lement 2700-re, és a tegnapi mérce szerint ennyi a súlya.

Próbáltam már csökkenteni, de rettenetesen keresi, fordítgatja a fejét a cumi felé, a kicsi szájával csettinget, tehát egyértelművé teszi, hogy nem elég. Ha kiveszem hamarabb a szájából a cumit, akkor egy ideig elvan, de hamarabb kel fel újabb evésre, tehát ott vagyok, ahol a part szakad...

Köszönöm a válaszaitokat.

2009. márc. 15. 15:48
 8/8 anonim válasza:
Nekem 10 hetes a kisfiam,és már megduplázta a születési súlyát.az első héten már 100-at is evett,ebből csak 40 volt az enyém,kénytelen voltam pótolni,pedig mindkét mellből szoptattam.Most 2-3 óránként eszik,és 120-at szopik.Nekem 4 óránként van 120 a két ciciben,így most is pótolok.A védőnőm ajánlott egy anyukát akitől hozom a tejet,nem akartam tápszeres babát.A 3-dik hétig tápszer volt a pótlás.Próbáltam csak ciciből szoptatni,de nem termelődött olyan hamar ahogy a fiam igényelte.Egyébként is az egész napom szoptatásból,fejésből állt.Szerintem ne aggódj,jobb így mintha éheztetnéd!Egyébként a 6-dik hét után egy kicsit visszavesz az étvágyából.
2009. márc. 19. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!