Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Velem van a baj? Vagy van meg...

Velem van a baj? Vagy van meg valaki igy? Nem elvezem a szoptatast abszolut!

Figyelt kérdés
Nagyon elkesirt, hogy nem elvezem szoptatni 3 hetes babamat, pedig van tejem es szopik is rendesen. Pedig alig vartam mar, elso fiamat nem tudtam szoptatni, nem fogadta el a cicit egyaltalan es most ugy orultem, hogy tudok szoptatni, de kinnak erzem es nagyon bant. Nagyon azon vagyok hogy atterek a tapszerre. Elitelendo vagyok ezert??
2011. máj. 18. 16:59
1 2
 11/19 krisztivan ***** válasza:
Én sem vagyok oda a szoptatásért de a fejés az szerintem még idegőrlőbb.Szopi közben legalább ott van a babád,lehet simogatni,birizgálni.A tápszerhez is volt szerencsénk.A kezdetek óta csak fele mennyiség volt a tej a többi tápszer.Útáltam.Mérni,keverni,jó-e a hőmérséklet.Egyszerűbb a szoptatás és még a babádnak is jobb.Az első hónapot kell csak túlélni,utána mind a ketten belejöttök majd.Persze ha már fusztrál a dolog akkor inkább tápszer.Én úgy terveztem,hogy 6 hónapig szopizhat,utána elválasztom.Hát már 8 hós múlt és még 4X szopizik.Nem szeretem a szoptatást még most sem,de a fiamnak ennél többet és jobbat az életében nem adhatok.
2011. máj. 18. 21:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Akik itt azt írják, hogy nem élvezik a szoptatást, miért nem élvezik? Mert fáj? Vagy mert valami más miatt kellemetlen? Én úgy vagyok vele, hogy hol szeretem, mert olyan aranyos, ahogy szuszog a baba, de sokszor meg utálom, amikor fáj, és amikor belegondolok, hogy ezt még közel egy évig (plusz minusz pár hónap) kell csinálni... még csak egy hónapos a babám. A tápszerrel gondolom az a könnyebbség, hogy sokkal hamarabb megvan egy etetés. De nem adnék soha tápszert, mert az anyatej az igazi!
2011. máj. 19. 00:22
 13/19 Maxima ***** válasza:

Kedves utolso!

Soha ne mondd hogy SOHA:) Nem tudhatod hogy meddig lesz tejcsid es mikor kell tapszert is adni neki, de kivanom hogy minel tovabb tudj szoptatni.

Sok boldogsagot a babahoz!

2011. máj. 19. 07:44
 14/19 anonim ***** válasza:

nem vagy elítélendő, de a szoptatásnál soha de soha nem fogsz tüdni egészségesebbet és jobb dolgot nyújtani a gyerekedenk.

Tápszerezni sokkal macerásabb, az anyatej mindig friss és ingyen van:-))

Lehet, hogy valamiféle tudatalatti lekiismeretfurdalásod van,amiatt, hogy az elsőt nem tudta szoptatni és második meg szopik??

Én a faimat végül sokáig szoptattm, de én marha hamar elkezdtem hozzátátplálni, emiatt amikkor lányom 6 hónapig csak anyatejet kapott, minden nap azon agyaltam, hogy csak és kizártólag az én hülyeségem miatt a fiamtól elvettem ezt lehetőséget és 3-4 hósan már mindeféle , gyomrának nem való vackokkal etettem (rásadául 1 éves kora óta ekcémás)

2011. máj. 19. 08:29
 15/19 anonim ***** válasza:
én se élvezem kifejezetten, sőt vannak kellemetlen dolgok, amik ezzel járnak. (mellcsöpögés, feszülés, stb. ) meg tudlak érteni. de a tápszert még gondold át jó párszor. ez neked kis áldozat, de a babának nagyon fontos az anyatej. ez nagy kincs, nem éri elfecsérelni. és ezen kívül az sem utolsó szempont, hogy a tápszer nem olcsó: kb. 3000 Ft egy doboz, ami nálatok kb heti egy dobozt jelentene most, féléves korában pedig a kétszeresét. ha kiszámolod, ez havi 24.000 Ft.
2011. máj. 19. 09:06
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem, mikor elfogyott a tej, sokkal egyszerűbbnek tűnt a tápi...

Nem kellett indulásnál ahhoz alkalmazkodni, csak vittem a vizet, meg a kimért tápit, megmelegítették valahol a vizet, aztán kész is volt Nem tartott sokáig.

Hogy drágább-e? Nem hinném, nem kellett szopis tea, homeós bogyó, azt ettem amit akartam, nem kellett figyelni, hogy ilyen meg olyan vitamin....

Ennek ellenére most nagyon készülök a szopira... :)

2011. máj. 19. 17:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak nehézségeim,írta valaki,hogy ha arra gondol,hogy egy évig még szopi lesz.Én is így indultam,hogy egy év eltelik,aztán lett belőle 3,és még mindig folyik a dolog.

Tényleg aki nem élvezi miért.Inkább unjátok a dolgot,vagy mi az oka?Erre kíváncsi lennék.

Én az esti altatásnál vagyok úgy,hogy már frászom van hozzáfogni,igaz ez 3 év után.Valami hasonlót érezhettek?

2011. máj. 19. 22:05
 18/19 krisztivan ***** válasza:
21.40-es vagyok.Nekem a fiam olyan erővel szívja még mindig,hogy az első 2-3 szivás még mindig fáj.Ráadásul rossz alvó és mindig félek hogy ülve elalszom az esti szopinál.Á,ezek bagatel dolgok egyébként.
2011. máj. 19. 22:30
 19/19 anonim ***** válasza:
3 hetesen ezt korai eldönteni, szülés után ennyi idővel még érzelmileg is instabil lehet az ember, én legalábbis egyik percben mosolyogtam, másikban meg sírni tudtam volna. Ha 2 hónaposan is azt érzed, hogy nem szereted csinálni, és az sem megoldás neked, hogy lefejd a tejedet és üvegből add a babának, akkor térj át tápszerre. De az vitathatatlan, hogy a babának az anyja teje a legjobb és 6 hónapos koráig minden tápanyagigényét kielégíti. Ha minden feltétel adott a szoptatáshoz, akkor szerintem kár feladni.
2011. máj. 20. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!