Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért hízott ilyen keveset?

Miért hízott ilyen keveset?

Figyelt kérdés

2 hét alatt 10 dkg-ot!Mi lehet a baj?Biztos,hogy elég neki,mert napközben is 4 órákat alszik!Próbáljam sűrűbben szopiztatni?Úgy aggódom!

12 hetes kislány anyukája

2011. máj. 11. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor etesd, amikor igényli. Csak akkor kell kelteni enni, ha egy gr-ot sem hízik, csak esik a súlya. Ne aggódj, mert nincs min, a lényeg, hogy nő a súlya nem pedig esik. Majd fog többet is gyarapodni.
2011. máj. 11. 15:44
 2/9 xStefix ***** válasza:

A súlyát duplázta már? Utána lassul a hízás.

3 hós növekedési ugrást észrevetted?

Nem nőtt mostanában a hossza?

Új mozgásformák, hirtelen nagyobb (pozitív) változás a viselkedésében, feltűnő érdeklődés a külvilág iránt?

Ezek mind-mind viszik az energiát - nyilván kevesebb marad ilyenkor a súlygyarapodásra.

Ha a babád viselkedése nem lett ezzel párhuzamosan "rosszabb", nem lett nyűgösebb, sírósabb, és a pisi-kaki is rendben, akkor szerintem nincs okod aggódni.

2011. máj. 11. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:
hasonló helyzetben vagyok én is,keveset hízik a babám.téged nem zaklat ilyenkor a doki?meg van elégedve a súlyával?
2011. máj. 11. 17:39
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még nem dupláztunk súlyt,3600g-mal született,most 3hósan 5600g.Előfordul szopi közben hogy akármi más elvonja a figyelmét az evésről,meg forgolódni is nagyon szeret.A dokink nincs nagyon megelégedve a súlygyarapodással és attól félek tápszert fog kiirni pótlásnak!

2011. máj. 11. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem adott pár hét haladékot,de nem szívesen adnék neki tápit ha csak minimumot is hízza.Lehet,hogy ők ilyen kisbabák.Nem vagyunk egyformák. Én úgy vagyok vele,hogy amíg jókedvű,elégszer kér enni és a havi minimuma megvan nem adok neki mást.A dokinőm nem is tudott szoptatni,inkább tápszer*párti.
2011. máj. 11. 18:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Az én dokim az anyatejpárti hálistennek!Azért is javasolta,hogy próbáljam 2és fél 3 óránként eteni,mert akkor minimum eggyel többször eszik egy nap és hátha akkor többet fog hízni.

Egyébként mennyi a heti minimum hízás,ami még jónak számít?

2011. máj. 11. 19:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő heti 100-200g-ot mondott.de nekem volt,h csak 40g-ot hízott,erre mondta,h majd köv héten többet fog.Már félek a mérlegtől,hogy mit fog mutatni:)
2011. máj. 11. 20:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele,tiszta ideg vagyok minden mérés előtt:)
2011. máj. 11. 21:18
 9/9 xStefix ***** válasza:

Gyarapodási útmutató:

[link]

2011. máj. 13. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!