Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktasam ra a mellre?

Hogyan szoktasam ra a mellre?

Figyelt kérdés
A kicsim nemakar a mellbol szopni csak cumis uvegbol!10napos a baba!Nem nagyon tudja szopni,mert befele van a bimbom(de masszirozassal kijon)!Van amikor befalja es szopizik egy kicsit de mikor megpihen mar nem tudja vissza falni:(,addig sir mig cumisuvegbol nem adom!
2011. máj. 8. 08:12
 1/8 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, de én felhívnék egy szoptatási tanácsadót.

www.lll.hu

2011. máj. 8. 09:09
 2/8 anonim ***** válasza:
mellbimbó védő az nagyon jó ilyenre is
2011. máj. 8. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nagyon sokat kínlódtam a 2. gyerekemmel. Pedig az elsővel minden simán ment. De neki valahogy túl nagy volt a mellbimbóm. 20 percig szopogatta, láttam, hogy majd megfullad tőle, alig ivott valamit, aztán elaludt, úgy elfáradt. Aztán felébredt, hogy éhes. Alig pisilt, fogyott, szóval én is fejtem, és cumisüvegből itattam. Szoptatási tanácsadónak én is írtam. Visszaírt mindenféle általánosságot, hogy biztos nincs elég tejem, vagy nincs elég ideig mellen. A felvetéseire válaszoltam, de azt ő már nem méltatta válaszra. Szóval ennyit róluk.

Én azt csináltam, hogy mindig először mellre tettem. Kb 40-50 percet szopott, megmértem, és ha kevésnek találtam (majdnem mindig), akkor fejtem és adtam még neki. A védőnőm ezen teljesen kiakadt, hogy nem szabad mérni, mert szopik amennyit ő akar, de ez hülyeség, mert 10 gr-okat szopott, ne mondja már, hogy az elég neki! 3 hónapos korában megtanult szopni, addigra erősödött meg eléggé. Pedig nagy súllyal született, de mégis vannak olyan babák, akiknek ez gond. Most 15 hónapos és még mindig szopik, de az eleje egy rémálom volt, egész nap az etetéssel voltam elfoglalva, már mindenki mondta, hogy miért nem tápszerezem, egyszerűbb lett volna.

Szerintem az a lényeg, hogy igyon elég tejet, ha másképp nem megy, akkor cumisüvegből, de mindig előbb tedd mellre.

Az a lényeg, hogy attól ne szokjon el. És akkor meg fogja tanulni.

2011. máj. 8. 15:15
 4/8 anonim ***** válasza:
bimbókiemelő! én is azzal kezdtem, nagyon jó.
2011. máj. 8. 16:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Bimbóvédő! Tudom, sokan ellenzik, de nekem is csak masszírizásra jött elő a semmi kis mellbimbóm. 4 hónapja szoptatok vele,az első két hetet leszámítva nem kell hozzátáplálnom se tejjel, se tápszerrel. Próbáld meg, hiszen nem veszíthetsz! Csak minél gyorsabban, mert egy idő után már a cumizavarral nem lehet mit kezdeni, ha az üveghez hozzászokik. PErsze, fejheted is, ha sikerül és etetheted üvegből is. De azért javasolnám a bimbóvédőt, mert annak a cumisüveghez hasonló formája van, lehet, hogy a kiemelőnél eleinte hatékonyabb lenne.
2011. máj. 8. 21:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

3 gyerekes anyuka vagyok! A mellbimbóm befeleforduló. Az elsőt nem tudtam szoptatni, senki nem segitett, hogy mit és hogyan csináljak. A másodikat 6 hétig tudtam, de addigra a helytelen mellrerakás miatt úgy kisebesedett, hogy sirva, kínok közt szoptattam, és mivel annyira fájt, feladtam!

A harmadikat tüzön-vizen át azt mondtam, hogy szoptatni fogom, és így is lett! De megint nem segítettek, aztán begyulladt, kisebesedett, végül egy szülésznő mutatta meg, hogy mit és hogyan csináljak!

Fogd meg a "mellbimbódat" / bimbóudvart/ úgy mintha egy rádió gombját fognád meg és húzd ki, és tekergesd meg egy kicsit! Ettől 'összeugrik, kiáll egy kicsit és egy kicsit bekeményedik, vagyis lesz valami amit a baba a szájába tud venni és a szájában tud taratani.

Már elmúlt 1 éves és még mindíg szopizik! Nem kell se bimbóvédő, mert azt sem tudod rárakni rendesen, én is próbáltam. Kitartás! Lehet, hogy meg kell küzdeni egy kicsit a cicizésért, de megéri! Nagyon drukkolok! A cumisüvegből könnyebben jön azért tetszik neki jobban!

Az elsőt azért nem tudtam szoptatni, mert a korházban rászoktatták a cumisüvegre,és utána senki nem segített, hiába kértem!

Ha előkészültél, "megtekergetted" , utána egy kicsit fejjél kézzel, hogy hamarabb elinduljon a tej ahogy a szájába rakod, hátha akkor nagyobb kedvel szopizik majd, ha mindjár jön a tejci!

Kitartás!

1 éves múlt és annyit mond: vava, cici.

Sok sikert!

2011. máj. 9. 14:36
 7/8 A kérdező kommentje:
mar 3 hetesek vagyunk de meg nem sikerult ra szokni.Szinte fel is adtam a remenyt de meg gondoltam magam hogy megis valahogy jobb lenne ha szopizna mindkettonknek.van meg ra remeny vagy mar keso?
2011. máj. 20. 01:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! 05-09 14:36-vagyok

Az első kettőnél én is feladtam! Most nem adnám fel! Kitartás! Van még rá esély!

Egyáltalán nem szopizik?

Van egy "készülék" ami esetleg segíthet! Most nem tudom a nevét, de utána fogok nézni! Elsőre furcsa lesz, (én sem tudtam elképzelni) de nekem is ezt ajánlották, de végül nem kellett. A ccire kell rátenni, úgymond "rácsatlakoztatni" a mellbimbóhoz, és egy csövön keresztül a /cumisüvegféléből/ a tápszert szopizza, de egyben a cicit is szívja és hátha így megszokná a cicit. Azt mondta nekem annó egy szoptatási tanácsadó, hogy így inger éri a cicit és egyre több tej lesz, és ha egyre több tej lesz akkor könnyebben fog tudni szopizni is! Végül "felborul az arány, és több tejet fog szopizni, mint tápszert! Én lehet, hogy megpróbálnám a helyedben. Ha jól emlékszem 9000 forint körül van. Kár hogy nincs nekem szívesen elküldtem volna neked!

De nyugodj meg! Akkor sincs semmi baj, hogy ha táoszeren nő fel, nekem is az első kettő, és még rajtuk kívűl sok sok ezer gyerkőc! Sőt én is azon nőttem fel! Ne keseredj el ha nem jön öszze mégsem!

Közben megtaláltam!: Medela SNS szopizást segítő készülék.

Úgy tudsz rákeresni, hogy szoptatást segítő készülék

Még annyit, hogy a másodikat nem engettem a korházban cumisüvegből etetni, /cukros vizet/ és csak pohárból, illetve vettem egy kis babáknak itató "csészét", hogy ne élje ki a szopizási ingerét a cumisüvegen, mert abból könnyebben jön és hát az neki ugye jobban esik, mintha meg kellene dolgoznia érte!

Remélem tudtam segíteni!

Minden jót és jó babázást!

2011. máj. 21. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!