Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Furan fognak nezni ram a...

Furan fognak nezni ram a korhazban ha kiskanallal adom oda babomnak a cukros lotyit?

Figyelt kérdés
A vedonom is meglepodott hogy bababaratkorhaz, es a mit vigyek magammal listajukon kernek cumisuveget?!Nem akarom megismerteteni picikemmel mar az elso napoktol a cumisuveget, felek a cumizavartol.Vagy az a par uveg cukrosviz cumisuvegbol nem okoz zavart?
2009. márc. 9. 09:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szoptatos csoportban vagyok onkentes, ehhez tanfolyamot kellett vegeznem. Mellesleg terhessegi cukorbetegsegem van immar a 3. terhessegemnel, igy van nemi tapasztalatom es hatter tudasom is a temat illetoen.

A vercukor szint stabilizalasara es a sargasag megelozesere a gyakori mellretetel a leghatasosabb. Ez bizonyitott teny, csak sajnos Magyarorszagon meg mindig bevett szokas a cukros viz es a tapszer adasa, kulononsen cukros kismamak babainal.

Az elso gyerekemet Magyarorszagon szultem, szuletes utan elszaladtak vele a "kotelezo" vizsgalatokra, termeszetesen jol betapszereztek, hisz a vercukra le ne essen szegenykenek, aztan kb. 2 ora mulva lattam legkozelebb. Addigra persze melyen aludt, nem tudtam mellre tenni. Ennek koszonhetoen kesobb sem tudtam szoptatni, nem indult be a tejem, alig volt egy keveske, tapszeres baba lett.

A masodikat Angliaban szultem. Szules utan egy pillanatra sem vittek el, a lepenyt meg meg sem szultem, a baba mar javaban szopizott. 2 oran keresztul senki nem zavart minket, utana toltak be egy merleget, azon megmertek (mellettem), es ennyi. Egy percet sem volt tavol tolem, a vercukra sokkal hamarabb stabil volt, mint az elso gyerekemnek, es meg 7 honaposan is tisztan anyatejes volt, akkor kezdtem el hozzataplalni. Csak azert hagytuk abba a szopit 13 honapos koraban, mert ujra terhes lettem, es elapadt a tej.

Szoval. A cukros viz egy nagy butasag, en a helyedben semmi ilyesmit nem engednek, helyette inkabb legyen mellen a baba, es el se engedd magad mellol egy pillanatra sem. Sok borkontaktus, sok szopi, es nincs szukseg potlasra.

A cumira visszaterve valoban okozhat zavart rosszul szopo csecsemoknel, ezert inkabb erdemes kerulni. Jol szopo csecsemoknel meg nem is lesz ra szukseg.:)

Jo babazast es sikeres szoptatast kivanok neked!

2009. márc. 9. 16:54
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
hát koszi, a lepontozást, de nem baj. annak ellenére is állítom,hogy adnak cukros vizet- mivel hogy bababarát kórházban szultem, viszont azt nem engedték , hogy más anya adjon tejet,és a tápot sem szorgalmazták. én császárral szultem és 8 órával a mutét után már ultem és szoptattam annak ellenére, hogy egy csepp tejem sem volt-és ez így ment 3 napig, de nem adtam fel, minden két órában mellre tettem,pedig már a konnyem csorgott a fájadalomtól, de meglett az eredménye mire hazamentunk már túllépte a szuletési súlyát. és nem kell olyan tragédiát csinálni néhány kanál cukros víztol, ettol nagyobb gond ne legyen.
2009. márc. 9. 17:09
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

én is bababarát kórházban szültem, és ott úgy tájékoztattak, hogy több verzió is lehetséges, ha esetleg saját tejjel nem tudom táplálni, esik a súlya és indokolttá válik a kiegészítés vagy a pótlás:

1, lefejt női tejet kap(nem ottani másik anya tejét, hanem bevizsgált, központi tejgyűjtőből való anyatejet)

2, tápszert kap

de az én hozzájárulásomon múlott volna, tehát ha úgy döntök, hogy nem kaphat tápot, akkor nem is kapott volna!!!!

(szerencsére nem lett rá szükség, mert előtejem is volt rendesen, és másnap belövellt a tejem is)

Én is azokat a kritériumokat ismerem egyébként ,amit a korábbi hozzászóló beírt, hogy milyen kitételek lapján viselheti egyáltalán a kórház a "bababarát" címet.

2009. márc. 9. 22:13
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

Az én babám is kapott cukros lötyit cumisüvegből, de emellett sebesre szívta a cicimet, amiből még nem jött tej / 4.nap indult/. Itthon is volt bénázás a szoptatással. Ha nagyon türelmetlen a baba előfordulhat hogy a poharas és a kiskanalas megoldással sok levegőt nyel, aztán azért nyűgös mert fáj a hasa. Légy türelmes, előbb cici, majd kiskanál vagy pohár, legutolsó legyen a cumisüveg / ha nem használod akkor is legyen otthon /. Tejtermelésrea legnagyobb esély akkor lesz ha a babát sokszor cicire teszed, még ha fáj is az első néhány alklom/ bimbóvédő, Neogranormon /, légy türelmes, a cukros lötyi pedig nem rontja el, de te mondhatsz rá nemet.

Jó babázást.

2009. márc. 10. 09:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat!Jo babazast mindenkinek4
2009. márc. 10. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!