Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem szopik 5 és fél...

Miért nem szopik 5 és fél hónapos kisbabám?

Figyelt kérdés
Csak odabújik a cicihez, de nem akar szopizni. Néha-néha elveszi, de nagyon hamar el is engedi. Mi lehet a baj?
2009. márc. 8. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is volt hasonló problémám (4 hónapos a babóm). Hogy eteted? Cumisüvegből? Mióta? Van elég tejed?

2009. márc. 8. 18:09
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnos 3 hetes kora óta kell neki tápszert is kapnia, mert beteg voltam és nem szophatott. De eddig nem volt semmi baj sem, a fő étkezések tápszeresek voltak, a többi pedig igény szerinti szopi. Most sem csinálunk semmit másként, nem értem mi lehet a baj.
2009. márc. 8. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is pótolnom kell már, igaz majd 3,5 hónapos korától, s nálunk is vannak ingadozások. Szóval, én sem tudok tutti megoldást, de én a következőt csináltam (pontosabban sok mindent kipróbáltam, de ez vált be): hasonlóan, mint neked, elutasította a cicit, így vagy 3 napig nem is adtam (próbáltam néha, de csak sírt. Nagyon rossz volt (sőt, még annál is :((), de miután túltettem magam, igyekeztem sokat összebújni vele. Én el is mondtam neki, hogy miért voltam szomorú, de hogy elfogadom, ha nem akarja már a cicit. (Mondjuk, én már az elejétől "elmagyarázom" neki a dolgokat). Aztán egy reggel nagyon fáradt voltam vele felkelni, s odavettem magamhoz, s mint az őrült, kezdett el szopizni. Azóta is hullámzó a kedve, van, hogy csak szopi van, de van olyan is, hogy egyáltalán nem szopizik, de ma már tudom, hogy nem baj. Akkor többet pótolok, vagy a teljes adagot tápszerben kapja meg. Hihetetlen megkönnyebbülés volt elengednem a miért?- eket, s elfogadnom, hogy ha neki jobb, akkor minden OK!

Tudod, arra gondoltam, hogy valószínűleg akkor nem volt kedve/ ereje (talán álmos, fáradt is volt már) szopizni, s a kényelmesebb, gyorsabb utat választotta.

De egyébként az is lehet, hogy akkor és ott egyszerűen nem éhes volt, hanem anyás. S az meg nagyon jó!

Egyébként ez most fordult elő először nálatok? Szépen fejlődik?

az első válaszoló anyuka

2009. márc. 9. 12:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettél azzal amit leírtál, Te sokkal bölcsebb vagy mint én. Köszönöm szépen! Fejlődik a babám szépen, és már vissza tért a szopis kedve is! Még egyszer nagyon köszönöm amit leírtál.
2009. márc. 9. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy, de hidd el, nem vagyok bölcsebb nálad! Csak a cici elutasítása után 2 napig totál magam alatt voltam, ehhez képest, hogy újra elkezdett szopizni, de azt már ingadozva, az maga a paradicsom!

Szóval a totál elkeseredés utáni enyhülés meghozta a megnyugvást, s talán a bölcs elfogadást!

Én is biztos rengeteg bölcs tanácsot kaphatnék ám tőled! :)))

2009. márc. 9. 20:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy!
2009. márc. 10. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!