Miért nem hízik a kisbabám?
A kislányom 3 hónapos, és most vittem tanácsadásra.
Már egy 2 hete észrevettem, hogy nem eszik valami sokat, de megnyugtattak azzal,hogy csak az számít, hogy ne fogyjon. Nem is fogyott, de a két hét alatt nem is hízott semmit. A védőnő is mondta, hogy ez kevés hízás (1hónap alatt 220grammot hízott). És még egy hetet tesztelünk, aztán pótolni kell tápszerrel.
Közben én gondolkoztam, és a férjem is arra gondol, hogy lehet az a baj, hogy már nem elég tápláló a tejem és ezért nem hízik. Elég keveset ettem mostanában, mert mindig a baba körül vagyok, ő az első, én pedig alig eszek. Szerintetek ez lehet a baj?
Most már eszek rendesen, erőltetem a kaját, még ha nem is kívánom, hogy hátha visszaállna. Szerintetek így sikerülhet, és vajon mennyi idő kell?
Egy kétségbeesett anyuka

Igen, a táplálkozásod is befolyásolhatja a tej minőségét, de azt írod, hogy eleve kevesebbet eszik a picur mostanában.
Más tünete nincs?
Lazább, bűzösebb, esetleg nyálkásabb széklet, több széklet űrítés, mint azelőtt?
Több bukás, esetleg néha hányás (sugárban, nagy mennyiség amit levegőnyelésnek is be lehet tudni)?
Nem nagyon szeles, hasfájós?
Van olyan, hogy láthatóan ok nélkül keservesen, fájdalmasan sír és még a cicit sem akarja elfogadni?
Ekcéma a kis arcán, homlokán fején, vagy máshol a testén?
Megfázásos jellegű orrszörtyögés, orrváladékozás egy-egy köhintés minden ok nélkül?
Orvossal beszéltetek?
Ilyesmi tünetei nincsenek, nagyon vidám egész nap, nincs vele semmi baj, és az orvos is megvizsgálta.
Most már egyre jobban eszik, de a hízása állt meg:(

Második vagyok. Akkor biztos, hogy nincs baj.
Egyél-igyál rendesen, szedjél terhesvitamint (Gravidában van a legtöbb vitamin) a szoptatás alatt és akkor minden rendben lesz!

ahogy írták, no para. nagyon alultápláltnak kell lenned ahhoz hogy ne legyen jó a tej, olyan csont és bőr modellnek.
szóval a tej rendben, de tényleg egyél igyál sokat, pihenj, élvezd az életet, ülj ki jóidőben a napra, szoptass gyakrabban, minden rendben lesz :)

3 hónapos koráig kisfiam havi 1kg-t hízott,utána szinte semmit.
kapott vasat,de nem lett jobb,keveset hízott,pedig rengeteget eszik,és evett akkor is.most 2,5 éves és épphogy 11kg.
(késöbb kiderült egy ételallergia is,de nem kell ilyenkor rögtön erre gondolni,max egy vérvétel nem árthat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!