Kisbabám sohasem szopizza meg a napi előirt mennyiséget, mégis hizik?
2 gyermekes anyuka vagyok, de én itt találkoztam először ezzel a 150 milis dologgal. Soha nem mértem a gyerekek étkezéseit, sosem tudtam mennyit esznek, annyit ettek, amennyit kértek. Így is gyönyörűen fejlődtek.
A védőnőm sem oktatott erre a számolgatásra, havonta mérte a fiaimat, meg volt elégedve, innentől kezdve nem foglalkoztam semmivel.
Hol többet, hol kevesebbet szoptak, a nagy 14 hós koráig, a kicsi még szopik 15 hónaposan.
Amíg hízik, gyönyörűen fejlődik ne foglalkozz a számokkal, mert csak idegesíted magad!
Ó, én mértem a fiamat, mint a kisangyal, aztán idegbajt akartam kapni, mert kb. 60%-át ette meg az úgynevezett előírt mennyiségnek. A védőnő nekem is mondta, hogy kevés, de közöltem vele, hogy amíg hízik a gyerek, addig nem tömöm meg pótlással, elvégre mindenki azt mondja, bízzuk rá a kicsire, eszik, amennyit akar. Végül a párommal egyetértésben elpakoltuk a mérleget, és nem foglalkoztunk a dologgal többet. Heti egyszer elővesszük, és megnézzük hízott-e, de ennyi. Most 8 hónapos múlt, és több, mint 8 és fél kiló, nagyon szépen gyarapszik.
Tehát nyugalom! A kicsikédnek bőven elég, amennyit eszik!
ҝ
Sosem mértem egyik gyereknél sem mennyi anytejet ettek.
Éhes gyerek ordít, a nem éhes meg úgysem fog enni.
A kicsi 1 éves, még szopik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!