Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák, akik több mint 2,5...

Anyukák, akik több mint 2,5 éve szoptattok válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Hogy érzitek magatokat,még bírjátok?Hány szopi van naponta,milyenek az éjszakák,képes elaludni cici nélkül?Mikorra tervezitek az elválasztást és hogyan,milyen a környezetetek hozzáállása a hosszú szoptatáshoz?
2011. ápr. 26. 23:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Bocs,hogy eltűntem,de falun voltunk.

Válaszoljak akkor én is.3 éve szoptatok,voltak jo,és kevésbé jó időszakok.Rossz alvó volt nagyon,2 és fél éves koráig egyetlen éjszakát sem aludtunk át,amíg ki nem bújt az utolsó foga.Környezetem hatására,próbálkoztunk az elválasztással,mert mindenki azt mondta,hogy a szopi miatt nem alszik.Volt 10-12 ébredés is egy éjszaka alatt.

Valahol éreztem,hogy az elválasztássl nem oldom meg az éjszakákat,és úgy is volt.Biztos vagyok benne,hogy szopi nélkül ,még nehezebben vészeltük volna át a fogzást.

Aztán egyből elmaradt a nappali,csak alváshoz kellett,aztán lassan kezdett aludni éjszaka.Higyjétek el,én akkor is ébredtem ha ö nem.

Aztán karácsony körül megint felmerült az elválasztás gondolata,de megint úgy döntöttem Stefix írásait olvasva,hogy még nem jött el az idő.

Egyetlen nagy bajunk van,este nem lehet elaltatni.Félek is leírni,de éjfél után,1,fél 2.ekkor alszik el.DE,alszik reggel 10ig.Ez nálunk a menyország.

Csinált olyanokat,hogy altatás persze szopival,majd mikor láttam,majdnem alszik,ö épp úgy érezte,még nem álmos.Kiment,megint kezdtük elölről fél óra múlva.Volt hogy 3 altatás volt egy este.Birja csak mellel aki tudja.

Aztán hoztam egy döntést,közöltem vele,hogy mától van egy szabály amit be kell tartani.Ha első altatásra nem alszik el,akkor több cici nincs,el kell aludnia szopi nélkül.És képzeljétek el,megértette.Mikor először elaludt cici nélkül,elsírtam magam,az örömtől.Akkora sikerélményt éreztem,hogy nem tudjátok elképzelni.Tudjátok miért?Mert elértük cirkusz,sírás ,trauma nélkül a cici nélküli elalvást.az egy dolog,hogy elötte kap,és délben azzal alszik el,de úgy érzem egy jel ez arra,hogy már lassan kész van arra,hogy leváljon.

Azóta müködik a dolog,mondja is a szabályt mielött bemegyünk a szobába.

Lehet hosszúra sikerült de higyjétek el,én sem hittem,hogy ez megtörténik.Ezúton örök hála és köszönet Stefixnek,mert ha őt nem ismerem meg,akkor lehet lett volna bánkódás ,sírás,mert nyomott a környezetem.

Ha nehéz is,ki lehet bírni,olvastam sok kérdést,sokan küszködnek éjszakai problémákkal,és véget nem érő szopikkal.

Szeretném ha átmenne abból valami amit érzek.Röviden annyit ,hogy nehéz volt ,de megérte.

Ne engedjétek a környezet befolyásoljon,ők azt mondják magunkhoz láncoljuk őket.Ez igaz,3 év alatt körbetekerjük őket egy olyan hosszú fonallal,hogy bármilyen messzire mennek majd,úgyis mindig visszatalálnak,és mindig érezni fogják majd,hogy a fonal végén ott vagyunk mi.

Kösz,hogy türelmetek volt végig olvasni.

2011. ápr. 30. 22:36
 12/12 xStefix ***** válasza:
Öröm volt olvasni, gratulálok! :)
2011. máj. 2. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!