Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek ha nagyon hasfajos...

Mit tegyek ha nagyon hasfajos a fiam?

Figyelt kérdés
3 hos kisfiam nagyon hasfajos, de ez nem az a tipikus kolika ami estenkent elojon nehany orara,majd elmulik. Sirva, tekerozve ebred fel, nagyokat pukizik es erolkodik sokat. Vannak jobb es rosszabb napok, mikor nagyon faj neki akkor enni is alig tud, mert vagy nincs etvagya vagy erolkodik es kapalozik meg tekerozik a mellen.Eros a tejleadom is, igy a 2 egyutt neha lehetetlenne teszi az etetest. Persze szerencsere nem minden eves ilyen de van olyan mikor egesz nap ez megy. Probaltam mar dietazni, fott csirkehust meg fott zoldseget/rizset ettem, de akkor is fajt a hasa. Volt masnak is effele hasfajas, vagy ez normalis dolog? amugy eleg jol fejlodik 5.5 kg es 3 hos lesz 2.-an. 3350-el szuletett.Sokat gogicsel, mikor nincs pocigond es mosolyog is, csak a reggelek indulnak nehezebben, es van hogy estere/delutanra nyugszik meg, potolna az evest amit egesz nap hanyagolt, de ugye estere mar nincs annyi tejci mint reggel.Hasznalunk gripe watert, eddig ez jott be legjobban, a tobbi nem hasznalt. 2x voltunk korhazba eddig hasmenessel es hanyassal, akkor talkaltak enterococcus bacit, emit kezeltek. Azota mar nincs csak napi 3-5 kakija, amibol 1-2 nagyobb mennyiseg, a tobbi kisebb. Sarga a szine es folyos, vizes, nincsenek benne turoszeru darabkak, es nem kenocsos. Sokszor ki is folyik a derekanal.Elfog ez mulni neki? vagy menjek dokihoz vele?
2011. ápr. 26. 08:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekünk akkor volt ilyen, mikor ittam tejserkentő teát, ahogy abbahagytam, már nem is fájt a hasa. Valamint evések között ivott hipp édesköményteát, amit később magamnak is főztem, és így a tejen keresztül ő is megkapta, így teljesen elmúlt a hasfájás.
2011. ápr. 26. 09:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Én rájöttem, hogy olykor fél órát is kell büfiztetnem, hogy ne ébredjen fel hasfájásra egy órán belül. Ha pukitól fáj, azzal sok mindent nem tudok kezdeni, a csodaszerek nálunk nem hatottak. :( Tornáztatom, vigasztalom. Akkor is fáj, de legalább nem sír. Nálunk ez a helyzet.
2011. ápr. 26. 11:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet, a kislányom nagyon hasfájós. Múlt héten újra orvoshoz vittük mert már nagyon szenvedett és ott azt mondták, hogy nem csak hasfájása van, hanem enyhe refluxa is. Írt fel neki valamilyen savlekötő osztott port, amit a patikában kevernek ki, egy hete szedi és azóta hál'istennek elmúlt! Na nem 100%-ban, de 10-es skálán eddig 10-es volt, akkor most kb. 2-es. Szóval ég és föld! Nekünk sokat segített.
2011. ápr. 26. 13:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont így voltunk mint Ti,de szerencsére nekünk a 3. hónaptól sokkal jobb lett,szinte megszűnt.Én a colocynthist adom neki de azt nem tudom,hogy ettől lett e jobb vagy egyszerűen elmúlt.Próbáld ki,ártani nem ártasz vele.Mi 3x2 golyócskát oldunk fel kevés teában és azt kapja.

2011. ápr. 26. 15:03
 5/8 xStefix ***** válasza:
A szoptatás hogy zajlik nálatok? Milyen gyakran, hány mellből?
2011. ápr. 26. 20:08
 6/8 A kérdező kommentje:

mibol tudtatok hogy refluxa van? vannak tunetek?

a fiam igeny szerint van szoptatva, nem azert mert nem szerettem volna "rendre" nevelni, hanem mert nagyon onfeju es nem lehetett.Ha van eleg tej akkor egy mellbol szopik, de nem uriti ki teljesen, ha epp nagyon be vab durranva a cici.ha nincxs eleg tej akkor mindkettobol kap. Hosszan szopik van hogy masfel orat is, ha epp vergodo hangulata van, es van hogy felorankent/orankent visszakereszkedik.Igy sokszor egesz nap etetek (szinte), ha rossz passzban van.

2011. ápr. 27. 08:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja es teat, cumit, cumisuveget nem fogad el, meg akkor sem ha anyatej van benne. A gripe watert is fecskendovel adom neki, ugy meg valamennyit lenyel de felet akkor is kitolja a nyelvevel.
2011. ápr. 27. 12:09
 8/8 anonim ***** válasza:
DM ben arulnak cseresxnyemag parnat amit fel kell melegiteni ez a hasara tenni. hasfajos babaknak ajanljak.1000ft korul van.probald ki
2011. ápr. 28. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!