Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális, hogy 8 hós babám...

Normális, hogy 8 hós babám egy nap megeszik egy bébiételt (2 részletben ebédre és vacsira), és ezen kívül csak szopik?

Figyelt kérdés
Adjak még neki mást is enni, vagy ez így elég? (foga nincs) Folyadéknak már próbálok neki gyümilevet adni, de nem igazán szereti, csak pár kortyot iszik, szopizni viszont bármikor hajlandó (szerencsére bőven van tejem). Félek, hogy örökre anyatejes marad, ráadásul látom, hogy le vagyunk maradva a többi ilyenkorú babához képest.
2011. ápr. 21. 15:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én lennék az első hozzászóló, de sajna nem emlékszem már pontosan az időpontokra. Már régen volt. Most már 2 éves. Még alváshoz kér cicit, de már csak ennyi. Fiú, és nagyon ragaszkodik a cicihez. Én is 1 éves korig akartam szoptatni, de aztán így alakult. Nem erőltettem az elválasztást.

A hozzátáplálással is úgy voltam, hogy amíg szopizik, addig nagy baj nincsen, megkap mindent, ami kell neki. Kiegészítgettem sokáig gyümölccsel, kiváltottam vele 2 étkezést kb., amikor belehúztunk más kajákba is, főzelékekbe, pürékbe. Nem rohantam vele, az tény. Sajnos már nem tudom, mennyi idős volt. Tejet, tejterméket egyéves korától kapott csak, epret, málnát meg 2 éves kortól.

2011. ápr. 22. 12:36
 12/13 xStefix ***** válasza:

Sose az számítson neked, hogy a környezetedben mit látsz, vagy hogy ki mit mond. A te gyereked a tiéd és neki megvan a saját kis előre kódolt fejlődési görbéje - neked csak az a dolgod, hogy ezt támogasd. Nem az, hogy összeméregesd más görbékkel, amik úgyse olyanok.

Arról nem beszélve, hogy minden anyuka túloz, amikor a saját gyereke képességeiről, fejlődéséről beszél, nemde? Az ilyen szuperlatívuszok miatt meg pláne nem kell aggódni. ;)

2011. ápr. 22. 14:20
 13/13 anonim ***** válasza:
Örülj neki!Teljesen normális!Nincs lemaradva,sőt....Kevesebb allergia,probléma,kevesebb költség,miért baj ez?Én mindig azt szoktam mondani,h anyatejet csak most kaphat,de almát,banánt főzeléket még ehet egész életében annyit!Én mindkét gyerekemnél így csináltam,csoda egészségesek,semmi allergia,voltak vagy 8-9 hónaposak,mikor ettek főzeléket először.Most a kicsinél is erre hajtok és nem érdekel,kinek a gyereke mit eszik,nekem inkább az a "menő" ha azt hallom,ő még ilyet nem eszik és nem azt,h az enyém ennyiidősen már ezt v azt ette.Szerintem minden baba tudja,mi a jó neki és szerencsés a tiéd,mert van tejed.
2011. ápr. 25. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!