Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális, hogy 8 hós babám...

Normális, hogy 8 hós babám egy nap megeszik egy bébiételt (2 részletben ebédre és vacsira), és ezen kívül csak szopik?

Figyelt kérdés
Adjak még neki mást is enni, vagy ez így elég? (foga nincs) Folyadéknak már próbálok neki gyümilevet adni, de nem igazán szereti, csak pár kortyot iszik, szopizni viszont bármikor hajlandó (szerencsére bőven van tejem). Félek, hogy örökre anyatejes marad, ráadásul látom, hogy le vagyunk maradva a többi ilyenkorú babához képest.
2011. ápr. 21. 15:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Elég!!! Nálam legalábbis ugyanígy zajlott. Igaz, én nem bébiételt, hanem gyümülcsöt adtam. Barackot, almát, és ezen kívül csak tejet, és ez sokáig így ment. Én ebben is mindig az ő igényeit figyeltem.
2011. ápr. 21. 15:15
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Először is felejtsd el,ezt a le vagyunk maradva másokhoz képest dolgot:))

A te babád a tied,a másik meg másé,nincs két egyforma gyerek.Ha nem fogy,jókedvű,boldog,kiegyensúlyozott,akkor nincs mitől tartanod,jól van ez így.

2011. ápr. 21. 15:26
 3/13 anonim ***** válasza:
14%
jelentkezz a gyerekorvosotoknal es kerdezgesd tanacsert! elsölanyommal nekem is hasonlo volt a helyzet..de a2. lanyomnal mondtak h a babaknak 6 honapos kortol szüksegük van csonterösitö etelekre,(h tudja a testet tamasztani, meg az üles miatt) mint griz..es zöldsegfelek"!most a 2.lanyom 7honapos 2fogacskaja van es mindenbe belekostol..megha vissza is köpik öket :D de a doki szerint egy baba kell napi 500kaloriat magahozvegyen.elsö lanyomat 10honapig cicisztettem, foga lett es marcingolni kezdte a mellbimbom, 1naprol a masikra (nem szoktattam en a rendszeressegre)elvettem tölle a cicit...normalisan velünk együtt evett, csak püressitve. es mi az h lemaradva a többi ienkoru kicsiktöl?? ienkor kell hasrol-hatra forogjanak, hangosan nevessenek, kezböl kezbe dolgokat atadni...kuszni, ill.ülni ha eleg stabil baba.
 4/13 A kérdező kommentje:
És mikortól csökkent a szopik száma? Amikor mondjuk kijött egy pár foga?
 5/13 A kérdező kommentje:
Elsőtől kérdezném, köszi!
2011. ápr. 21. 15:27
 6/13 xStefix ***** válasza:
100%

Örökre anyatejes marad? Ezt te se gondolod komolyan, ugye? :) ;)

Teljesen rendben van, ahogy eszik! Sőt, megsúgom, ha továbbra sem kapkodja el a babád, akkor jó eséllyel indultok, hogy 1 éves kora utánig is tudjatok szopizni. Nem tudom, ez neked örömteli hír-e, de szerintem jó dolog. :)

Én azt javaslom, hogy leginkább a babád jelzéseire figyelj, most is! Ha ő nem akar egyelőre többet enni, akkor nem, de ez nem baj! Tukmálni semiképp se tukmáld, mert az tényleg káros lehet; így lehet valóban rossz evőt "gyártani" a gyerekből. :-S Hidd el, biztosan el fog jönni az az idő is, amikor már jobban érdeklik majd a hamik, mint a szopi - és talán még hiányozni is fog neked a szopiztatás.

Igazuk van az előttem íróknak, minden gyerek más, ne a másik gyerekéhez mérd a tiédet! Ő egy különálló, egyedi kis lény, aki pontosan tudja, mire van szüksége és mikor! Bízz meg benne; ő is ezt teszi veled. ;)

2011. ápr. 21. 15:34
 7/13 A kérdező kommentje:
Kedves utsó, köszönöm a megnyugtató szavakat! Ezt jó hallani, hogy eljön az az idő, amikor már jobban érdekli majd a kaja, mint a szopi! A mostani állapotunk szerint ez egyelőre távolinak tűnik, de hiszek neked :), és bízom benne, hogy megváltozik majd. Nagyon szeretek szoptatni, nem leszek szomorú, ha 1 éven túl is szopizik, csak tényleg a környezeti nyomástól félek, hogy mások babája már vajas kenyeret eszik sonkával ilyen korban (jó, mondjuk ott már van fogacska), de akkor is...
2011. ápr. 21. 15:56
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó, én 8 hósan vezettem csak ba második szilárd jakát. Ez nem alami lóverseny, hanem HOZzÁtáplálás.

Ez lenne a normális, nem az amikor 8 hónaposan rudit, dörmit eszik

2011. ápr. 21. 22:43
 9/13 anonim ***** válasza:

előző

lányom 2 éves múlt és még szopik:-)))))

2011. ápr. 21. 22:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nem baj, ha nem iszik mellette plusz folyadékot, bár ha nagyon meleg van, meg lehet kínálni sima vízzel is, ha elfogadja, még szomjas.

Nálunk a 8 hósom napi 5-6 szopi mellett 2x eszik, fôleg csak zöldet, de jó étvággyal. Az jön be, ha látja, hogyan készül az étel, ha látja, mi hogyan eszünk, ha mindent megfoghat, picit belenyúlhat, ha színes a kanala és ô "viheti" a szájához... stb. Sokszor csak számít, hogy elég pürés-e, elég lé van-e benne, elég meleg-e. Sôt "nemszeretem" kajákba lehet elôször anyatejet keverni és máris jobban fogy :)

De egyébként tényleg az a lényeg, hogy magához képest hogyan fejlôdik.

2011. ápr. 22. 03:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!