Normális, hogy 8 hós babám egy nap megeszik egy bébiételt (2 részletben ebédre és vacsira), és ezen kívül csak szopik?
Először is felejtsd el,ezt a le vagyunk maradva másokhoz képest dolgot:))
A te babád a tied,a másik meg másé,nincs két egyforma gyerek.Ha nem fogy,jókedvű,boldog,kiegyensúlyozott,akkor nincs mitől tartanod,jól van ez így.
Örökre anyatejes marad? Ezt te se gondolod komolyan, ugye? :) ;)
Teljesen rendben van, ahogy eszik! Sőt, megsúgom, ha továbbra sem kapkodja el a babád, akkor jó eséllyel indultok, hogy 1 éves kora utánig is tudjatok szopizni. Nem tudom, ez neked örömteli hír-e, de szerintem jó dolog. :)
Én azt javaslom, hogy leginkább a babád jelzéseire figyelj, most is! Ha ő nem akar egyelőre többet enni, akkor nem, de ez nem baj! Tukmálni semiképp se tukmáld, mert az tényleg káros lehet; így lehet valóban rossz evőt "gyártani" a gyerekből. :-S Hidd el, biztosan el fog jönni az az idő is, amikor már jobban érdeklik majd a hamik, mint a szopi - és talán még hiányozni is fog neked a szopiztatás.
Igazuk van az előttem íróknak, minden gyerek más, ne a másik gyerekéhez mérd a tiédet! Ő egy különálló, egyedi kis lény, aki pontosan tudja, mire van szüksége és mikor! Bízz meg benne; ő is ezt teszi veled. ;)
Teljesen jó, én 8 hósan vezettem csak ba második szilárd jakát. Ez nem alami lóverseny, hanem HOZzÁtáplálás.
Ez lenne a normális, nem az amikor 8 hónaposan rudit, dörmit eszik
előző
lányom 2 éves múlt és még szopik:-)))))
Szerintem nem baj, ha nem iszik mellette plusz folyadékot, bár ha nagyon meleg van, meg lehet kínálni sima vízzel is, ha elfogadja, még szomjas.
Nálunk a 8 hósom napi 5-6 szopi mellett 2x eszik, fôleg csak zöldet, de jó étvággyal. Az jön be, ha látja, hogyan készül az étel, ha látja, mi hogyan eszünk, ha mindent megfoghat, picit belenyúlhat, ha színes a kanala és ô "viheti" a szájához... stb. Sokszor csak számít, hogy elég pürés-e, elég lé van-e benne, elég meleg-e. Sôt "nemszeretem" kajákba lehet elôször anyatejet keverni és máris jobban fogy :)
De egyébként tényleg az a lényeg, hogy magához képest hogyan fejlôdik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!