Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elítélsz egy olyan anyát, aki...

Elítélsz egy olyan anyát, aki azt mondja, hogy 9 hónapos babáját most már le szeretné szoktatni a szopiról?

Figyelt kérdés
Vagy legalább csökkenteni a szopikat. 6-8 szopiról van szó egy nap, és el kéne érni, hogy csak 2x szopizzon egy nap. Vagyis tápszerrel pótolni. Már nem elég a tej, mert fogzik, és nem hajlandó mást enni, csak szopizni már pár napja, és emiatt fel is ébred éjjel. Ezért kéne tápszer pótlás, de annyi, hogy reggel és este legyen csak szopi. Reggel 1 óra hosszát rajta van. Félek, nem issza meg az elegendő tej mennyiséget naponta. Így inkább napközben adnék neki tápszert és éjjel meg szopi. Nem hinném, hogy leszokna ettől a ciciről, ha nem akarom, mert eléggé cicifüggő.
2011. ápr. 16. 13:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%
Pontizzatok le!!!!Én 7 hónapos korában leválasztottam....
2011. ápr. 16. 17:54
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem ítéllek el,inkább azokat ítélem el,akik durva kommenteket írnak.És tudod kik írják ,akik nem tudják mit jelent,mikor egész nap csak cici.Én megértelek,átmentem ezen.De engedd meg azért füzzek hozzá valamit,anélkül,hogy megsértenélek.A tej az agyban kezd el apadni nem a mellben.

Lehetséges,hogy kifáradtál,ami érthető,foglalkoztat az elválasztás gondolata,nem vagy bíztos benne,lelkiismeret furdalásod van esetleg,így a legjobb megoldás,ha elapad a tej.

Tudom,nem te apasztod,hanem a tudat alattid.

Ne hallgass senkíre,tedd ami jó neked,és a babádnak.Tudom már én is untat az ilyen bíztatásokat,mikor éreztem elegem van a véget nem érő szoptatásoknak.

az a módszer,hogy csökkenteni a szopik számát és korlátozva adni,nem bíztos bejön.Működik a mindent vagy semmit elv,főleg ha cicifüggő.És nem felejtsük el,kezdődik a szeparációs szorongásos história.

Ha mégis úgy döntesz,hogy ennyi volt,akkor gondolj arra,hogy te adtad 9 hónapig amit mások sokkal kevesebb ideig tesznek.

3 éve szoptató anyuka(csak ,hogy higyjétek el végre ,hogy a hosszú szoptatósok nem bántanak senkit)

2011. ápr. 16. 18:22
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, bocs, hogy nem reagáltam, elmentem közben itthonról. Ma próbálkoztunk a tápszerrel, megszagoltam, megízleltem, hasonló íze van és szaga, mint az enyémnek, de nem olyan. Babám azt se tudta mit kell csinálni a cumisüveggel. Pohárból próbáltam utána, de körülbelül 10ml ment le a torkán. Aztán cicit kért. Minden nap próbálkozni fogok egy kicsit vele, hátha. Majd ha visszajön az étvágya, talán könnyebb lesz próbálkozni.

25 kg túlsúlyom van, ezért is szeretném kicsit lejjebb venni, mert szoptatás alatt nem fogytam, hanem híztam, pedig nagyon vigyázok, és csak jönnek felfele a kilók. Már a víztől is hízok lassan.:S

2011. ápr. 16. 22:35
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem 9 hónaposan 4x ciczett, teljesen elfogadható volt számomra, nem zavart, és ez a legjobb, semmilyen tápszer ne tudja pótóolni.

2 éves és még ciczik.

2011. ápr. 17. 00:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem értem egyesek miért tartják akkora bűnnek hogy az ember a saját testével, magával is akar foglalkozni, azután is hogy gyereke született. Attól még nem szűntünk meg önálló egyénként is funkcionálni akinek vannak igényei, vágyai és nem csak a gyereknek van alávetve teljes egészében. Ha kérdező tényleg olyan pocsék anya lenne ahogy itt egyesek beállították akkor nem is szoptatott volna egyáltalán, de 9 hónap az nagyon szép dolog és egyáltalán nem elítélendő ha már abba akarja hagyni vagy csökkenteni. Iszonyat megterhelő dolog egy éjjel-nappal mellen lógó baba, nem mindenki bírja ezt cérnával, nem vagyunk egyformák.
2011. ápr. 17. 22:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Ha "víztől is hízol" először nézesd meg a pajzsmirigyed (háziorvos vérvétel), sok nőnél lehet vele gubanc szülés után.

Tápszerből is van többféle ízű, pl. a Beba HA start pro (nem biztos, hogy a sorrend jó így a nevénél :) dobozára rá van írva, hogy direkt rossz ízű, hogy ne szokjon le a baba az anyatejről.

Én a helyedben mondjuk nem tápszereznék, inkább előbb kaja (végigpróbálgatni, mit szeret, az se baj sokszor kaja ugyanazt), utána teli hassal szopi (bocs, ha így csináljátok), és hagynám, hagy válassza el magát szépen. Ha idáig eljutottatok...

2011. ápr. 18. 03:47
 17/20 A kérdező kommentje:

Eddig az is volt a baj a tápszerrel, hogy a cumisüveggel nem tudott mit kezdeni. Aventosat és tomee tippee-set próbáltam, nem jött be. Ma eszembe jutott, hogy a nővéremtől kaptam egy nukos cumisüveget, így azt ma kipróbáltam, igaz, 0-6 hónapig írja, de gondoltam egy próbát megér. Először vizet raktam bele, mert azt tudom, hogy issza. Hát szépen tudta szopizni belőle:D Aztán tettem bele tápszert, de be se akarta kapni. (Kiszagolta) Aztán csak "beleerőszakoltam" a szájába, de kiköpdöste:( Minden nap többször meg fogom próbálni, hátha megszokja a szagát. Az a baj, hogy semmi mást nem nagyon hajlandó enni, próbálgatunk minden nap adni neki kaját, de egyedül a vajaskenyér sonkával megy, de az is csak egy kicsit.

Azért is próbálnék neki adni tápszert, ugyanis pár napja a kislányom nem pisil. Nagyon-nagyon keveset. Eddig napi 4x cseréltem rajta belust, és érezhetően mindig volt benne pisi, legtöbbször elég súlyos. Most meg ha van benne egy pisi. Viszont kakálni továbbra is minden nap kakál, de állagra olyan, mint a csak anyatejes kaka, mivel szinte csak tejet iszik. Ezért gondolom azt, hogy kevés a folyadék, amit bevisz, próbálom vízzel is itatni, abból is max 20-50ml megy le egy nap.

2011. ápr. 18. 11:23
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem kérd szakember segítségét (orvos, védônô) és egy picit még engedd szopizni - ha most ilyen a helyzet, nem biztos, hogy ez a legjobb idôpont az elválasztásra. Lehet, hogy ez túlbonyolítás, de esetleg "kiszagolta", hogy mire készülsz, azért akar csakis téged még jobban?

Ha tényleg a fogzás miatt nem szereti a kanalat, akkor meg próbáld pl. Dentinoxxal kezelni az ínyét kaja elôtt.

Vagy étvágyserkentônek keverhetnél egy pici anyatejet a pépesekhez. Az enyémnél ez a nemszeretem kajáknál bevált, meghogy nagyon pépesek-levesek és finom melegek legyenek.

2011. ápr. 18. 12:17
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem itelkezzem.Megertelek,de szerintem 1 eves koraig hadjad,h szopjon amenyit akar.Mi is igy voltunk,es ma is.14 honapos az kisfiam,de most en is azon vagyok h leszoktasam a cicirol mert o is nagyon cicifuggo.
2011. máj. 9. 12:04
 20/20 A kérdező kommentje:

Már 5. napja nem szopik, egyre jobban viseli. Megnőtt az étvágya azóta, még nem érzem, hogy hízott volna, de szerintem hízni fog végre. Kábé fél kilót pakolt magára 4 hónap alatt, szerintem ez egy picit kevés. A védőnőm szerint is. Azóta, hogy abbahagytuk, jobban elviseli, hogy nincs állandóan rajtam, mert már szinte egész nap a fenekembe volt. Most is sokat bújik ide hozzám, sokat szeretgetem, hogy tudja, hogy attól én még szeretem őt nagyon. Egyik este elköszöntem tőle szopi közben, szinte már aludt. Mondtam neki, hogy hiányozni fog a szopi, de el kell búcsúznunk tőle. Másnap reggel olyan történt, ami még soha: Elfogadta a tápszert. Próbáltam volna felesben szoptatni előzőleg, hogy napközben tápszert kap szopi után, amikor még nagyon akart volna még szopni, de már nem volt a ciciben, de nem fogadta el. Egyre kevésbé kérné a cicit, most már csak elég, ha idebújhat. Egyre többet tud meginni belőle:D Először hígítva adtam neki, 60ml-hez egy kupakkal a kettő helyett. Először csak ennyit ivott meg belőle, reggel, délben és este. Aztán egyre többet, és ma reggel már 210ml-t ivott meg reggel, a dobozon látható arányokkal kikeverve a tápot:D! Ebédre most már meg tud enni 200g szilárdat, tízóraira eddig csak 60ml, most már 90ml tápszerből tudok neki csinálni tejpépet, a negyed banán helyett már felet meg tud enni uzsira, vagy egy egész doboz joghurtot a fél helyett, negyed kenyér helyett most már egy felet is meg tud enni:D

Azt hiszem jól tettem, hogy abbahagytam. Ahogy abbahagytuk, nem kellett fejnem a tejem egyszer se, nem is feszült egyáltalán. minden nap megnyomom, hogy megnézzem, van e még benne, most ma reggel már szinte víz csöppent ki belőle.

2011. máj. 9. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!