Ha le akarom szoktatni az éjszakai szopiról a fiamat, akkor ha felkel éjjel, ki se vegyem az ágyból?
Nem tudom hogy álljak hozzá... Ha felkel éjjel enni, első dolga hogy kéredzkedik ki hozzám. Ha nem fogom kivenni tuti sírás meg éjszakázás lesz a vége. Ha kiveszem, lehet hogy hozzászokik és azért fog kelni utána.... Ti hogy csináltátok? Szerintetek mit tegyek?
1 éves.
Ne vedd fel,ne is menj be hozzá,hagyd sírni.Nem lesz semmi baja a kislelkének.Néhány nap vagy egy hét alatt hozzászokik az éjszakai alváshoz.
Ha sajnálod,amiért sír,akkor még évek múlva is ott ülhetsz mellette.Most már nehéz,mert hozzászoktattad magadhoz.
Óóóó,jó hogy nem kizárjuk a gyereket az erkélyre,hogy ne zavarjon éjjel!!! Ha te éjjel felébredsz,mert mondjuk szomjas vagy,akkor örülnél,hogy nem mehetsz ki inni?!
Ezt olvasd el:
Hát nem nagyon értek azzal egyet hogy semmi baja nem lesz a kis lelkének ha 1 hétig hagyjuk sírni éjszaka!!!! Egyébként meg 1 évesen már nem éhségről lehet szó éjszaka hanem megszokásról és szomjuságról! Esetleg agyjál neki inni valamit! Nem lesz ugyanaz és lehet ugyanúgy sírni fog utána ha kimész, de szerintem tudatosítani kell benne hogy most már ha szomjas nem cicit kap! Elég macerás és éjszakázni kell vele ,de egy idő után megszokja! Nem kell bennmaradni vele de 5-10 percenként igenis be kell menni hozzá, megsimogatni majd kimenni, hogy ne érezze azt hogy egyedül van hagyva ezzel a problémával, de ne is szokjon hozzá hogy végig mellette vagy! Egy idő után hosszabb ideig nem mész be és a végén már egyáltalán nem kell:-)
Nekem így sikerült:-)
Éjszaka nagyon ritkán fogadja csak el a vizet! Vagy nem kér semmit, vagy szopizni szeretne.
Az ágyban megetetni nem tudom, mert szopizik! :)
Van amikor 2-3szor is felkel egy éjjel,persze nem mindig szopizni, de ilyenkor is csak úgy tudom visszaaltatni, ha előtte kiveszem az ágyából és megnyugtatom! Tudom, ezt én rontottam el....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!