2 és félhetes kisbabám egész nap a cicin lógna. Ha cumit adok neki, akkor valóban megzavarja a szopizásban?
Az én kisfiam is ezt csinálta, az első hetekben szinte állandóan cicin volt. Nem evett mindig, gyakran csak cumizott rajta. Én alapvetően nem akartam cumiztatni, de végül mégis kipróbáltuk, a fiam nagy ívben köpte ki. Ha most kezdeném, már meg sem próbálnám. Szépen fokozatosan csökkentek a cicin eltöltött idők, de én azóta is igény szerint szoptatom. Már kb. 2-3 hónapos volt, amikor hiába adtam cicit, nem kérte, csak ha éhes volt. Most 6 hónapos, még mindig szopik, nem szokott rá az ujjszopásra és cumi azóta sem volt a szájában. Szerintem kitartás, türelem és a tied is le fog szokni az állandó cicizésről.
Boldog babázást!
Nekünk is van cumink, nem zavarodott meg tőle a gyerek, bár mostanában már nem cumizik annyit, mint korábban. 4 hónapos.
Egyébként a koraszülötteknek kifejezetten szokták adni a cumit a kórházban, h erősödjenek, és jobban tudjanak szopni, amikor kikerülnek az osztályról. Ha tényleg összezavarodnának ettől a gyerekek, akkor egyetlen koraszülött sem tudna szopni.
Bár ettől függetlenül lehet olyan baba, akit megzavar, de szerintem ez már nem annyira jellemző, mint régen. Most már egészen jó cumikat találnak ki, olyanokat, amik hasonlítanak az anyamellre, és nem deformálják el a fogakat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!